Για «μήνυμα ελπίδας και ρεαλισμού» κάνει λόγο η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών στα Κατεχόμενα.
«Η νέα πολιτική πραγματικότητα δημιουργεί ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα - για μια Κύπρο ειρηνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή, προς όφελος όλων των πολιτών της», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η κυρία Διαμαντοπούλου σε ανάρτησή της στο Χ.
Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου
Αναλυτικά, η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει:
«Λίγες μέρες πριν ήμουν στην Κύπρο. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν 50-50 στον Ερσίν Τατάρ και στον Τουφάν Ερχιουρμάν. Οι διαφορές μεταξύ τους ήταν τεράστιες και φαινόταν να επικρατεί διχασμός στους Τουρκοκυπρίους. Το αποτέλεσμα των εκλογών απέδειξε το αντίθετο.
Η πλειοψηφία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας έκανε μια ώριμη, θαρραλέα επιλογή: είπε "όχι" στον αναχρονισμό και "ναι" στη δημοκρατία, την κοσμικότητα, την αυτονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η καθαρή νίκη του Τουφάν Ερχιουρμάν δίνει μήνυμα ελπίδας και ρεαλισμού - υπέρ της επανεκκίνησης του διαλόγου για μια δίκαιη λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του σεβασμού των δύο κοινοτήτων.
Η συγκυρία είναι ενδιαφέρουσα, καθώς η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, επιστρέφει στη νήσο για να διερευνήσει το έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών. Η νέα πολιτική πραγματικότητα δημιουργεί ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα - για μια Κύπρο ειρηνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή, προς όφελος όλων των πολιτών της. Όλοι έχουμε ευθύνη τώρα».