Debate: Οι θέσεις των υποψηφίων για δημοκρατία, πολιτικό σύστημα, θεσμούς και νέες τεχνολογίες - iefimerida.gr

Debate: Οι θέσεις των υποψηφίων για δημοκρατία, πολιτικό σύστημα, θεσμούς και νέες τεχνολογίες

υποψήφιοι εκλογές ΚΙΝΑΛ debate
Οι πέντε από τους έξι υποψήφιους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής / Φωτογραφία: EUROKINISSI / POOL ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη Δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα, τη διοίκηση και αυτοδιοίκηση και τις νέες τεχνολογίες μίλησαν οι Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, κατά τη διάρκεια της τρίτης θεματικής ενότητας του debate, για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Στην τηλεμαχία της ΕΡΤ συμμετείχαν οι 5 από τους 6 υποψηφίους, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης. Απών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αρνήθηκε να μετάσχει με τους όρους που διεξάγεται και λίγο νωρίτερα έκανε διάλογο με νέους στον πολυχώρο Ρομάντσο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καστανίδης: «Να μην επιβεβαιώσουμε ότι η ιστορική μας μνήμη είναι κοντή»

«Να μην επιβεβαιώσουμε ότι η ιστορική μας μνήμη είναι κοντή. Ως υπουργός Δικαιοσύνης, τάχθηκα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής και χρησιμοποιείται ακόμα» τόνισε ο Χάρης Καστανίδης, σημειώνοντας ότι έχει κάνει και δημόσια δήλωση πως διαφωνεί απόλυτα με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο θέμα της αυστηροποίησης των ποινών.

«Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους το δικαίωμά του να διαφοροποιείται» προσέθεσε, ενώ, όπως είπε, η αυστηροποίηση των ποινών ίσχυε, π.χ., για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ισόβια κάθειρξη από το 2019, αλλά «οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου».

Λοβέρδος: «Θα είμαστε δημοκράτες, αλλά όχι παρδαλοί»

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως «θα είμαστε δημοκράτες αλλά όχι παρδαλοί», τονίζοντας ότι «η δημοκρατία ξεκινά από το σπίτι μας. Αν στο σπίτι μας δεν έχουμε δημοκρατία, δεν μπορούμε να το ζητάμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρηστίδης: «Η δημοκρατία είναι σαν τον έρωτα, πρέπει να την κρατάς ζωντανή»

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «η δημοκρατία είναι σαν τον έρωτα, πρέπει να την κρατάς ζωντανή, αυτό να το δούμε και στα social media», υπογραμμίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπογραφών για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ήταν από ανθρώπους που συνάντησε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Διαμορφώνουμε νέες συνθήκες για τη δημοκρατία, την τροφοδοτούμε και απέναντι στο δηλητήριο (των fake news και false news), βλέπουμε τι πρέπει να κάνουμε», σημείωσε ο Π. Χρηστίδης.

Ανδρουλάκης: «Να ξαναφτιάξουμε ισχυρή την παράταξή μας»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι τα κόμματα σε δύσκολα σταυροδρόμια παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον τους και συμπλήρωσε:

«Σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι βρίσκονται οι δημοκρατικοί πολίτες στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Αυτοί θα επιλέξουν ποιο είναι το μέλλον μας».

«Ζητώ από τους πολίτες να μου δώσουν την ευκαιρία να ξαναφτιάξουμε ισχυρή την παράταξή μας (…) που πονάει στις σχέσεις με την κοινωνία. Εχουμε μια αξιόπιστη σχέση με όλες τις γενιές και ιδιαίτερα με τους νέους ανθρώπους», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όσον αφορά στο σημαντικό θέμα της Βουλής, προφανέστατα ο άνθρωπος ο οποίος θα εκπροσωπεί την άποψή μου θα έχει τη δική μου πολιτική κατεύθυνση και θα είναι μια επιλογή που θα γίνει μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα», σημείωσε.

Γερουλάνος: «Έχουμε ένα βαθύτατα άρρωστο πολιτικό σύστημα»

«Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ένα βαθύτατα άρρωστο πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, αναφέροντας ότι «όλες οι παθογένειες στην Ελλάδα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά επειδή όλοι αρνούνται να αλλάξουν αυτό που είναι το πολιτικό σύστημα».

Οπως σημείωσε, αυτό είναι το φαινόμενο, ενώ η αιτία είναι ο τρόπος που συγκεντρώνεται η εξουσία στα χέρια πολύ λίγων ανθρώπων, προσθέτοντας ότι «αν δεν αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία από τα χέρια των λίγων, αν δεν φύγει η εξουσία από το κεντρικό πολιτικό σύστημα και πάει στους δήμους, στα επιμελητήρια, στους συνεταιρισμούς, στα τοπικά πανεπιστήμια, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ποτέ τη σωστή διακυβέρνηση της χώρας και τη σωστή διεύρυνση της παραγωγικής βάσης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ