Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις

ο Στέφανος Κασσελάκης με γυαλιά οράσεως μπροστά από πίνακα του Τσε
Νέο βίντεο Κασσελάκη
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ

Με βελτιωτικές κινήσεις σχεδιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης να ξεπεράσει το επικοινωνιακό αδιέξοδο με τα μονοψήφια ποσοστά να παγιώνονται και υπό την πίεση των οπαδών του να μην χρεωθεί ο ίδιος τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Σπέτσες μπορεί να μετρήθηκαν από την MRB ως μια αξιόλογη κίνηση ενότητας της ΚΟ ωστόσο δεν φαίνεται να αρκούν για να ανατραπεί η συνολική δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μονοψήφια ποσοστά τρομάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που η εικόνα αυτή καταλήξει μη ανατάξιμη ακόμη και μετά το Συνέδριο, αλλά όχι τον κ. Κασσελάκη.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να αγχώνεται από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και πατώντας στη γραμμή που υπήρχε διαχρονικά στο ΣΥΡΙΖΑ για την υποεκπροσώπηση του κόμματος στις συνεντεύξεις των εταιρειών μέσω κινητών τηλεφώνων – νεανικά κοινά – επιμένει ότι η εικόνα στην κοινωνία είναι πολύ διαφορετική.

Αποδιοπομπαίοι τράγοι

Ο κ. Κασσελάκη κατά το τριήμερο αξιολόγησης στις Σπέτσες φαίνεται να φλέρταρε με αλλαγές σε κοινοβουλευτική ομάδα και κόμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσωπο που παρακολούθησε εκ των έσω τη διαδικασία στο σπίτι του προέδρου στο ερώτημα αν θα υπάρξουν αλλαγές εκείνος μίλησε για «βελτιωτικές κινήσεις».

Σε αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί η ανάρτηση γνωστού και επώνυμου στιχουργού στο διαδίκτυο με υψηλό ποσοστό επιτυχίας στο να εκφράζει διαδικτυακά τις διαθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά, προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις στο εσωκομματικό πεδίο.

Πολλοί είδαν την αντιπαραβολή που έκανε ο συγκεκριμένος οπαδός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τα νέα στελέχη που έχει ανακαλύψει ο κ. Ανδρουλάκης στα πρόσωπα των Δουδωνή, Χρηστίδη, Χριστοδουλάκη και Μάντζο ως την προαναγγελία για την αλλαγή του στενού κύκλου που στήριξε τον κ. Κασσελάκη από την πρώτη ημέρα που ανέβηκε στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Ο συγκεκριμένος εμφανιζόμενος κατά μείζονα λόγο και ως εκφραστής της γραμμής Κασσελάκη έδωσε και τρία ονόματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο Τύπου Δώρα Αυγέρη και το νούμερο 2 στο ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη γράφοντας για «λυξόντραμα», λέξη που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος για να επιτεθεί σε γνωστό δημοσιογράφο.

Από τον 7ο όροφο πάντως παίρνουν διακριτές αποστάσεις από τον στιχουργό ενώ και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα αλλά όλοι όσοι στοχοποιούνται ως οι αποδιπομπαίοι τράγοι έχουν την απόλυτη στήριξή του.

Στους συνομιλητές του ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι δεν θα αλλάξει - πόσο μάλλον σε μια τέτοια συγκυρία - το προεδρείο της ΚΟ δηλώνοντας ικανοποιημένος από το έργο που παράγεται μιλώντας μάλιστα για δουλειά που γίνεται σε 24ωρη βάση τόσο στην επικοινωνία όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τις Δώρα Αυγέρη και Θεοδώρα Τζάκρη. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυσίες στο βωμό της κεντροαριστεράς

Από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης προκάλεσε… στην ΚΕ τον κ. Πολάκη να σηκωθεί και να εκφράσει την αντίθεσή του με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη συνέχεια με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου για να τον κοντύνει… μετά την επίθεση στον σκιτσογράφο της Καθημερινής, οι σχέσεις των δυο ανδρών εκτιμάται από πολλούς στην Κουμουνδούρου ότι κλονίστηκαν.

Ο κ. Κασσελάκης όμως φαίνεται ότι με το νούμερο 2 του κόμματος όχι μόνο δεν έχει «πόλεμο» αλλά απεναντίας υπάρχει ισχυρός ψυχικός δεσμός τουλάχιστον από την πλευρά του προέδρου.

Χαρακτηριστικό ως προς αυτό ήταν ότι ο κ. Πολάκης δεν σήκωσε το γάντι απέναντι στις προκλήσεις του προέδρου αλλά και στις Σπέτσες είχε φροντίσει να βάλει πλάτη στον αρχηγό του επιτιθέμενος στους δημοσιογράφους αλά Νταλάρας για να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας σε μια φάση που ο κ. Κασσελάκης κρυβόταν από τις κάμερες και τους δημοσιογράφους μεταβαίνοντας μέσα στα σκοτάδια από το σπίτι του στο παρακείμενο εστιατόριο οπου παρέθεσε γεύμα στους βουλευτές.

Επίδειξη δύναμης του υπαρχηγού Πολάκη

Ο υπαρχηγός του κ. Κασσελάκη πάντως φροντίζει να τραβά τις τελευταίες ημέρες να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και η χθεσινή ομιλία του στην Πάτρα ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και την ηγετική ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αναρτήσεις του στους προσωπικούς του λογαριασμούς και με συνέντευξη σε περιφερειακό μέσω της δυτικής Ελλάδας έκανε επίδειξη της δύναμής του μαζεύοντας δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Ο ίδιος πάντως απέδωσε τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά σε μαγειρέματα των δημοσκόπων, χαϊδεύοντας το ακροατήριο στο οποίο στοχεύει ρίχνοντας και στην ομιλία του τη βασική ευθύνη της πτώσης σε εκείνους που έφυγαν και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής.

«Βγαίνουμε από ένα μεγάλο τραύμα» είπε στη συνέντευξή του σε απευθείας μετάδοση στο Ioniantv για να συντηρήσει την κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του λέγοντας για τις δημοσκοπήσεις ότι «αλατοπιπερώνουν και λίγο προς τα κάτω, σπρώχνουν και λίγο τον Ανδρουλάκη μπας και βγει προς τα πάνω, αλλά δεν τραβάει το άλογο… στην πορεία προς το Συνέδριο η εικόνα αυτή θα αλλάξει»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(από το 07:00)

Κλειδί η ψηφοφορία για το γάμο

Στις αποφάσεις του κ. Κασσελάκη φαίνεται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο η ψηφοφορία στα μέσα του μήνα του νόμου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μετά την απόσυρση της κομματικής πειθαρχίας από την πλευρά του προέδρου και την προειδοποίηση με κυρώσεις για όποιον δεν συνταχθεί με το ταυτοτικό για εκείνον ζήτημα το μούδιασμα είναι εμφανές στην ΚΟ.

Ωστόσο οι τρεις ή τέσσερις βουλευτές που φαίνεται να έχουν δεύτερες σκέψεις εκτιμάται ότι θα συνταχθούν με τη γραμμή του κόμματος στο ταυτοτικό ζήτημα τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως κυριότερα για τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανησυχία στην πλειοψηφία

Την ίδια στιγμή όμως στο εσωκομματικό σκηνικό και στη πλευρά της πλειοψηφίας των στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την ομάδα του Νίκου Παππά επικρατεί αναβρασμός.

Η εικόνα του κόμματος φέρνει μεγάλη δυσαρέσκεια στα στελέχη που τρέχουν την οργανωτική δουλειά με τον στρατηγό της νίκης Κασσελάκη να γίνεται δέκτης πιέσεων ώστε να πάρει πρωτοβουλίες λειτουργώντας περισσότερο ως αντίβαρο στην κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εκπέμπεται προς τα έξω είτε μέσω του life style το οποίο κυριαρχεί περισσότερο από την σοβαρότητα σε αρκετές φάσεις όπως σημειώνουν, είτε της πολιτικοποίησης της διαδικασίας προς το Συνέδριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ