Παπαγγελόπουλος: Κατηγόρησε Ράικου και Τσατάνη για ψέματα -«Ο Αθανασίου είχε μανία να με εκδικηθεί» - iefimerida.gr

Παπαγγελόπουλος: Κατηγόρησε Ράικου και Τσατάνη για ψέματα -«Ο Αθανασίου είχε μανία να με εκδικηθεί»

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο / Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Την κατηγορία την αρνούμαι καθ' ολοκληρίαν», σημείωσε εμφατικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος για δεύτερη ημέρα συνέχισε την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έστρεψε για μια ακόμα φορά τα βέλη του στους τρεις εισαγγελείς Παν. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη και Ελ. Ράικου που τον έχουν καταγγείλει ότι τους ασκούσε πιέσεις στο έργο τους. «Όλοι οι εισαγγελείς επιστρατεύτηκαν από τους πολιτικούς διώκτες μου, γι΄αυτό το λόγο, για να καταδείξουν ότι υπήρχε σκευωρία Novartis, που όμως το βούλευμα το κατέρριψε», υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο στόχαστρό του βρέθηκε για μια ακόμα φορά ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε στο δικαστήριο ότι ο κ. Αθανασίου είχε μανία εναντίον του, επειδή δεν είχε ανανεωθεί η θητεία του στην Οικονομική Εισαγγελία. «Είχε μανία να με εκδικηθεί, γιατί δεν μερίμνησα για την ανανέωση της θητείας του. Η κα Τουλουπάκη απολογείται για μια δικογραφία που κράτησε για μερικές ημέρες, ενώ ο Αθανασίου που κράτησε τρεις δικογραφίες για υπουργούς για χρόνια δεν απολογείται σε κανέναν. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανανεωθεί η θητεία του», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

  • Πρόεδρος: Πώς επέλεξε να πει ψέματα για τόσα θέματα ο κ. Αθανασίου;
  • Δ. Παπαγεγλόπουλος: Του τα υπέδειξαν.
  • Πρόεδρος: Και γιατί να επιλέξουν αυτές τις υποθέσεις, όπως του Σάλλα, του Αλαφούζου, του Παπαχρήστου;
  • Δ. Παπαγγελόπουλος: Γιατί ευνοούσαν το αφήγημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θεωρούσαν οι εγκέφαλοι που σχεδίασαν αυτά τα νοσηρά πράγματα. Το αντάλλαγμα ήταν η ασυλία του. Είχε διαπράξει κατάχρηση εξουσίας για δικογραφίες κατά τριών υπουργών, δεν είχε προχωρήσει τις υποθέσεις.

Ειδικό Δικαστήριο: Τι υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την Ελένη Ράικου

Στη συνέχεια της απολογίας του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στην Ελένη Ράικου, η οποία τον έχει καταγγείλει ότι της τηλεφωνούσε και της ασκούσε πιέσεις αναφορικά με τη δικογραφία της Novartis.

Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός, είχαν στενές φιλικές σχέσεις από το 2000, όταν υπηρετούσαν μαζί στο ίδιο γραφείο και ότι ο ίδιος ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από δική της παράκληση την είχε τοποθετήσει στο νευραλγικό τμήμα της ποινικής δίωξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο υπουργείο ερχόταν πολύ συχνά. Όταν ήταν ο Παρασκευόπουλος υπουργός, ερχόταν σε μένα. Μετά, όταν ήρθε ο Κοντονής, με εγκατέλειψε και πήγαινε σε αυτόν. Ήταν σε συνεργασία μαζί του για την υπόθεση Novartis. Ο Κοντονής θεωρούσε την υπόθεση αυτή ότι θα ήταν η καταξίωσή του. Εγώ πίστευα πως δεν θα προκύψει τίποτα. Δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis και το είχα πει και στον πρωθυπουργό.

»Η κυρία Ράικου ερχόταν στο υπουργείο πολύ συχνά 2-3 φορές την εβδομάδα. Ήρθε την παραμονή της παραίτησής της, στις 23/3/17 στο γραφείο μου μετά τον Κοντονή. Μάλλον τον είδε για Novartis. Όποτε ερχόταν η Ράικου ο κ. Κοντονής έφευγε και πήγαινε σφαίρα στο Μαξίμου. Ήταν ήρεμη, ασφαλής, μου έθεσε το θέμα της ανανέωσης της θητείας της. Όταν παραιτήθηκε, συνέχισε να έχει σχέσεις μαζί μου, με έπαιρνε για ευχές», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την Ελένη Ράικου ότι έχει καταθέσει ψέματα πως της τηλεφωνούσε και την πίεζε να «κατασκευάσει» στοιχεία σε βάρος πολιτικών στην υπόθεση Novartis και υποστήριξε πως για μεγάλο διάστημα μετά την παραίτησή της από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς συνέχισε να έχει σχέσεις μαζί του.

«Αν ήμουν παλιάνθρωπος, Ρασπούτιν, γιατί συνέχισε να έχει επαφές μαζί μου; Μου ζήτησε δια ζώσης συγγνώμη για την παραίτηση που δεν με είχε ειδοποιήσει. Τα ψεύδη της για τα δύο τηλέφωνα που λέει ότι της έκανα πριν την παραίτησή μου, καταρρίπτονται από το βούλευμα που λέει ότι δεν υπήρξε σκευωρία για τη Novartis. Είναι κατασκευάσματα της φαντασίας της», σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περιβόητη δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν η εισαγγελέας Τουλουπάκη είχε αποστείλει τη δικογραφία με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή. «Μου προσάπτουν ότι έκανα τη δήλωση ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από κτίσεως του ελληνικού κράτους. Μόνο που αυτή τη δήλωση την είχε κάνει και ο Κοντονής πιο πριν. Ο Κοντονής πήγε τη δικογραφία στο Μαξίμου και κακώς το έκανε», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Σημείωσε δε ότι η υπόθεση Novartis είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο, αλλά ο ίδιος δεν πίστευε ότι η έρευνα θα μπορούσε να καταλήξει κάπου, γιατί «οι ξένοι θέλουν να κρατούν ομήρους αυτούς που έχουν δωροδοκήσει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος άφησε υπαινιγμούς ότι η Ελένη Ράικου «χρωστούσε» στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και γι'αυτό το λόγο εστράφη εναντίον του.

Τι είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για την Γεωργία Τσατάνη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε και για την συνταξιούχο εισαγγελέα εφετών, Γεωργία Τσατάνη, και τα όσα έχει καταγγείλει σε βάρος του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λέει ψέματα. Για τον Βγενόπουλο με ρώταγε συνεχώς εκείνη και της εξέφρασα τη νομική μου άποψη. Της είπα "γιατί δε τη γυρνάς πίσω τη δικογραφία;". Αυτή ήταν η άποψη μου, δεν της την επέβαλα. Προσπαθεί να με εμφανίσει ως αγενή, ως τραμπούκο. Αν στις 10 Ιουλίου του 2015 έκανα όσα λέει ότι δηλαδή μπήκα στο γραφείο στη συνάντηση με τους Κυπρίους για το θέμα Βγενόπουλου και την απείλησα γιατί μετά από δυο μήνες με πήρε τηλέφωνο;», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η απολογία του θα συνεχιστεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ