Ήδη τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τις επιστολές ανεξαρτητοποίησής τους από την ΚΟ του κόμματος.
Μετά τους Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Γιώργο Γαβρήλο και Γιώργο Ψυχογιό, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος γίνεται ο τέταρτος κατά σειρά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μετά από λίγα λεπτά ακολούθησαν οι Χάρης Μαμουλάκης και Μαρίνα Κοντοτόλη.
Με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, τον ενημέρωσαν για την ανεξαρτητοποίησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ
Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 17 βουλευτές, ενώ δεν αποκλείεται, μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το μεσημέρι, να αποχωρήσουν και άλλοι βουλευτές.
Με όρους κοινοβουλευτικής δύναμης, από χθες το κόμμα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Βουλής, καθώς το ΚΚΕ, με συνολικώς 21 βουλευτές, είναι πλέον τρίτη δύναμη.