Τζουτζούκα: Στο εστιατόριο στο Ρουφ που έφαγε αρθρογράφος των NY Times -Σερβίρει αυγά με παστουρμά και προβατίνα με χυλοπίτες - iefimerida.gr

Τζουτζούκα: Στο εστιατόριο στο Ρουφ που έφαγε αρθρογράφος των NY Times -Σερβίρει αυγά με παστουρμά και προβατίνα με χυλοπίτες

Τζουτζούκα στο Ρουφ
Τζουτζούκα / Φωτογραφία: Instagam @tzoutzouka_rouf
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΑΠΟΝΤΕ

Σε μια Αθήνα που βιώνει γαστρονομικό οργασμό με εστιατόρια και μεζεδοπωλεία κάθε είδους να ξεπηδούν στις γειτονιές της, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν εξελιχθεί σε εξερευνητές γαστριμαργικών ανακαλύψεων.

Μικρές ταβέρνες σε αναπάντεχα σημεία του κέντρου και των προαστίων που σερβίρουν πιάτα με γνώμονα την ελληνική γη και εποχικότητα, καντίνες κρυμμένες με θεϊκά κεφτεδάκια που σερβίρονται σε χωνάκι, αλλά και κουζίνες με φημισμένους σεφ που σε κάνουν να γεύεσαι με μια μπουκιά ένα κομμάτι της μαγειρικής τους φιλοσοφία, βρίσκονται στην bucket list των απανταχού καλοφαγαδών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτόν τον πλούσιο αθηναϊκό μαγειρικό χάρτη, ήρθε να προστεθεί πριν μερικούς μήνες η Τζουτζούκα, μια αλήτικη ταβέρνα, η οποία από την πρώτη στιγμή κατάφερε να βρεθεί στο ραντάρ όσων ψάχνονται στην πόλη. Ανάμεσα σε κατοίκους και επισκέπτες που κάθισαν στα τραπέζια της Τζουτζούκας βρέθηκε, λίγο πριν ανοίξει τα πανιά της για την Πάρο, και η αρθρογράφος των NYTimes, Τσάρλι Γουάιλντερ. Μάλιστα, σε άρθρο της στην αμερικανική ιστοσελίδα που μιλά για την εμπειρία της στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη νέα άφιξη του Ρουφ και μετέφερε σε όλο τον κόσμο όσα της είπε η Αργυρώ Κουτσού που βρίσκεται στο τιμόνι του εστιατορίου.

Τζουτζούκα: Γιατί να τρέξετε να γευτείτε μια «αλήτικη» κουζίνα

Στη γειτονιά του Ρουφ, λοιπόν, εκεί που ακόμα υπάρχει η αίσθηση της παλιάς Αθήνας, βρήκε τη δική της θέση η Τζουτζούκα. Πράσινα τραπεζάκια με μαύρες καρέκλες στοιχίζονται το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ μεγάλες τζαμαρίες αποκαλύπτουν το εστιατόριο. Ολα θυμίζουν κάτι από παλιό καφενείο, που ξέρεις ότι θα φας καλά… και όντως…. αυτό ισχύει στη Τζουτζούκα.

Εμπνευστής της Τζουτζούκας είναι ο Αντώνης Λιώλης, ένας άνθρωπος με εμπειρία στον χώρο της εστίασης, ο οποίος αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ακόμη όνειρό του, και να φέρει την ελληνική κουζίνα στο Ρουφ. Στο πρόσωπο της Αργυρώς Κουτσού είδε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μεταμορφώσει σε πιάτα όλη του έμπνευση και όραμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτοί οι δύο άνθρωποι με μεράκι, ενέργεια και μπόλικη αγάπη δημιούργησαν με πάθος ένα μαγαζί και ένα μενού απλό γεμάτο Ελλάδα που προκαλεί συναισθήματα και αναμνήσεις.

Εδώ, εκτός από χαμογελαστούς και πρόθυμους ανθρώπους, θα γευτείτε ένα ζουμερό μενού, το οποίο και θα σας κάνει να επιστρέψετε με την πρώτη ευκαιρία. Ξεκινήστε με τηγανητά αυγά και παστουρμά που ενώνονται με μια πλούσια σάλτσα τομάτας και δροσιστείτε με χωριάτικη με κρίταμο Μάνης και βαρελίσια φέτα Τριπόλεως. Το κρίταμο είναι φοβερό!

Από το τραπέζι δεν γίνεται να λείπει το λεμονάτο γιουβέτσι με χωριάτικο λουκάνικο Τήνου, βοδινό λουκάνικο του Μιράν και γυλωμένη μανούρα Σίφνου. Πιθανότατα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Μην σταθείτε στο λιγκουίνι με τις αχιβάδες, αλλά ποντάρετε σε αυτό με τον γαύρο μαρινάτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο τοπ πιάτα: Προβατίνα σάρτσα με το ζακυνθινό λαδοτύρι και τις χυλοπίτες Αράχωβας και τραχανάς με μασκαρπόνε και καπνιστό σκουμπρί, ένα πιάτο που κοιτάς στον κατάλογο με μισό μάτι γιατί σκέφτεσαι «μπερδεμένο», αλλά αποτελεί έκπληξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρουφ εστιατόριο Αθήνα γεύση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ