Seawolf: Το εστιατόριο με τα θαλασσινά στο Κουκάκι που θα συζητηθεί πολύ

Seawolf

Στην πιο μοδάτη γειτονιά της Αθήνας, στου Μακρυγιάννη, στο Κουκάκι, ξεφύτρωσε τον Ιούνιο ένα εστιατόριο με θαλασσινά που θα συζητηθεί πολύ.

Είναι το Seawolf (θαλασσόλυκος), ένα καράβι που θα μας ταξιδέψει στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια.

Άξιος καπετάνιος στο τιμόνι ο έμπειρος Ηλίας Μπαλάσκας που με θητεία σε 48, Καλλίστη, Oil Resto, Κόκκινο ποδήλατο και Θαλασσινό ανεβάζει ταχύτητα και βάζει πλώρη προς το μέλλον. Είναι σίγουρο ότι θα ξεπερνά τις φουρτούνες της μόδας και τις καταιγίδες της τυποποίησης με τη ολόφρεσκη πρώτη ύλη του, την σταθερότητα στη γεύση και την συνεχή αναζήτηση.

Ακροβολισμένο λοιπόν το Seawolf στου Μακρυγιάννη, σας περιμένει για το επόμενο ταξίδι. Επιβιβαστείτε.

Η σάλα του Seawolf /Φωτογραφία: Facebook

Εμείς απολαύσαμε στο Seawolf

Μια δροσερή πανδαισία γεύσεων με λιπαρά και όξινα, την
Πράσινη σαλάτα με αυγοτάραχο, αβοκάντο, κολοκύθι και λάιμ.
Να λιώνει ευγενικά στο στόμα με μικρές πικάντικες αιχμές, την
Ταραμοσαλάτα με ουασάμπι και τραγανά φύλλα νόρι.
Να αισθάνεσαι τα κύματα που σκάνε στην ακροθαλασσιά
Σαρδέλες παντρεμένες με πιπεριές Φλωρίνης και χαρίσσα.
Γη και θάλασσα στο ίδιο πιάτο, την
Φάβα Σαντορίνης με καπνιστό σκουμπρί, κάπαρη και λάιμ.
Να κλείνουν το μάτι στη γείτονα χώρα, με έντονη γεύση θάλασσας, τα
Ραβιόλια χειροποίητα με κιμά χταποδιού, ψητή ντομάτα, κρέμα και πέστο βασιλικού.
Με έντονη γεύση Ελλάδας και στρογγυλεμένο αφρό σκορδαλιάς τον
Μπακαλιάρο τεμπούρα με σκορδαλιά αμύγδαλου και γλιστρίδα.
Και ότι έπρεπε για γλυκό τελείωμα, το
Αποδομημένο lemon pie.
Το δείπνο συνόδευσε το Σαββατιανό της Αττικής γης της Οινοποιίας Μεγαπάνος.

Φάβα Σαντορίνης με καπνιστό σκουμπρί, κάπαρη και λάιμ /Φωτογραφία: Instagram

Η σάλα του εστιατορίου Seawolf

O χώρος είναι cozy αφαιρετικός με πέτρινο τοίχο, ωραίες ξύλινες καρέκλες και ανοιχτή κουζίνα.
Το service είναι ευγενικό και γρήγορο με ενημερωμένους σερβιτόρους.
Τα πιάτα είναι μινιμαλιστικά ικανής ποσότητας και όμορφα στημένα.
Οι τιμές είναι λογικές δεδομένου του είδους και της φρεσκάδας των υλικών.
Τα κρασιά είναι αντιπροσωπευτικά του Ελληνικού αμπελώνα και σχετικά με την ψαροφαγική τάση του εστιατορίου.
*Η επίσκεψη στο Sea Woolf έγινε τον Ιούλιο του 2019

Κρέμα λευκής μελιτζάνας με γλιστρίδα & καπνιστή πέστροφα /Φωτογραφία: Ιnstagram
  • Sea Woolf Δημητρακοπούλου 35 Κουκάκι Μετρό Ακρόπολης
  • Τηλ. 210.9229235

*Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει στο Sea Woolf συνάντηση της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού με ένα νέο ανάλογο μενού
(7 πιάτων - 2 κρασιών με 26 ευρώ -Κρατήσεις στο 6944386175)


**Ο Τίμος Πετρίδης είναι αρχιτέκτων - επιχειρηματίας της εστίασης με 2 γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος της Αθήνας να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους.

Μπακαλιάρο τεμπούρα με σκορδαλιά αμύγδαλου και γλιστρίδα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εστιατόριο Κουκάκι εστιατόρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ