Οι μοντέρνοι φούρνοι της Αθήνας για φοβερό ψωμί, μυρωδάτα κρουασάν -Σαν να βγήκαν από το Instagram - iefimerida.gr

Οι μοντέρνοι φούρνοι της Αθήνας για φοβερό ψωμί, μυρωδάτα κρουασάν -Σαν να βγήκαν από το Instagram

Οι μοντέρνοι φούρνοι της Αθήνας
Ωραία ψωμιά και όχι μόνο φουρνίζουν οι μοντέρνοι φούρνοι της Αθήνας

Αχνιστά ψωμιά, τεράστια σάντουϊτς, αρτοποιήματα με γαλλική φινέτσα αλλά και vegan προϊόντα βιενουαζερί, οι μοντέρνοι φούρνοι της Αθήνας τα έχουν όλα.

Ψωμί και μοντέρνο design. Φρεσκοψημένες μπαγκέτες και καφές σε μοντέρνο packaging. Κουλούρια, τσουρέκια, βουτήματα, αμαρτωλές σφολιάτες, κριτσίνια, ολόφρεσκα γλυκά, αλλά και προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης, muffins για το Instagram, καλοφτιαγμένα κρουασάν, ιταλικές και γαλλικές λιχουδιές, «ειδικού» τύπου αρτοσκευάσματα, όπως χωρίς γλουτένη ή χωρίς αλάτι. Τα τελευταία χρόνια κάτι φαίνεται να αλλάζει στους φούρνους της Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μια παρουσιάζουν δημιουργίες που όλοι έχουμε συνυφασμένες με την παράδοση, από την άλλη, όμως, στους σύγχρονους φούρνους υπάρχουν νέες γεύσεις που μας επανασυστήνουν το αγαπημένο μας ψωμί και όχι μόνο, μέσα από μια σύγχρονη οπτική. Φυσικά, ποτέ δεν δείχνουμε την πλάτη μας στους παραδοσιακούς συνοικιακούς φούρνους, που αξίζουν ούτως ή άλλως τη στήριξή μας. Αλλά συγκεντρώνουμε και τις παρακάτω μοντέρνες διευθύνσεις «άρτου» και «θεάματος», για τις περιπτώσεις που θέλουμε κάτι παραπάνω από μια φρατζόλα ψωμί.

The Black Salami Microbakery

«Είμαστε αρτοπαρασκευαστές. Είμαστε μάγειρες. Είμαστε ονειροπόλοι. Είμαστε αφηγητές και δημιουργοί αναμνήσεων. Είμαστε οι άνθρωποι μας και είμαστε εδώ». Mε αυτά τα λόγια έκανε εγκαίνια στα τέλη Οκτωβρίου ο διαφορετικός φούρνος των Εξαρχείων, που είναι εμπνευσμένος από τα αρτοποιεία της Ρώμης και επικεφαλής του είναι η ομάδα του διάσημου Philos Athens.

Αφράτα και αέρινα ψωμάκια, όπως τα έχουμε συνηθίσει, αλλά και από χαρούπι, με κουρκουμά, με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, φοκάτσιες με ιταλική συνταγή, πίτες, brunch σε street εκδοχή και εκπληκτικά σάντουιτς με υλικά όπως παστράμι, πεκορίνο, διαφορετικά τυριά, τουρσί, λάχανο και καρότο. Αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα που ξεφουρνίζονται από το The Black Salami Microbakery. Το banana bread είναι, επίσης, από εκείνα που πρέπει να δοκιμάσετε.

 Focaccia
Focaccia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Brunch στο χέρι από το Black Salami
Brunch στο χέρι από το Black Salami
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οσο για το design του, η αισθητική του έχει την υπογραφή της Ιταλίδας αρχιτέκτονος Federica Scalise. Στη θέση του ήταν παλιά ένα ξυλουργείο και αφού έγιναν οι παρεμβάσεις καθοριστικής σημασίας, δημιουργήθηκε ένας βιοτεχνικός μικροφούρνος, λαμβάνοντας υπόψη τις προϋπάρχουσες πτυχές του χώρου, τις νέες ανάγκες χρήσης και την ατμόσφαιρα της ζωντανής γειτονιάς των Εξαρχείων. Αξιοσημείωτη είναι η θέση του φούρνου που είναι ορατός και λειτουργεί ως κομβικό σημείο του καταστήματος, ώστε οι πελάτες να μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία ψησίματος πίσω από τα προϊόντα. Ο σχεδιασμός διαθέτει, επίσης, λίγα τολμηρά στοιχεία. Οι κολώνες από σκυρόδεμα για να τονίσουν την αρχική δομή και την ψηλή οροφή, έρχονται σε αντίθεση με τις νέες πολύχρωμες μεταλλικές σκάλες ενώ ένας πάγκος terrazzo τονίζει τον χώρο με το ζωηρό του μοτίβο.

Που: Black Salami Microbakery, Ζωοδόχου Πηγής 71, Αθήνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kora Bakery

To Κora Bakery μετρά σχεδόν δυο χρόνια λειτουργίας στο Κολωνάκι και από την πρώτη στιγμή έκανε αισθητή την παρουσία του. Καταρχάς από το χρώμα του, ένα ζωηρό κίτρινο άσπρο, και ύστερα από τις παραδοσιακές γεύσεις που παντρεύονται τις διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις της σημερινής εποχής.

Πίσω από το Κora Bakery βρίσκονται δυο νεαρά κορίτσια, η Μαρία Αλαφούζου και η Ίανθης Μιχαλάκη. Η Μαρία είναι δημοσιογράφος, η οποία μεταπήδησε στον χώρο της αρτοποιίας όσο ζούσε στο εξωτερικό. Η Ιάνθη είναι μια γνωστή αρτοποιός και pastry chef, που έχει εργαστεί σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και κυρίως την αγάπη τους για το καλό ψωμί κι έτσι δημιουργήθηκε το Κora.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις επιλογές του θα βρείτε καθημερινά ψωμί με φυσικό προζύμι που φτιάχνεται από τρία μόλις υλικά: νερό, αλάτι και εξαιρετικό αλεύρι και διάφορα είδη αρτοσκευασμάτων-βιενουαζερί με φίνο γαλλικό βούτυρο και τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς.

Aλμυρό croissant με απάκι από τη Μάνη, κασέρι και μπεσαμέλ μουστάρδας. 
Aλμυρό croissant με απάκι από τη Μάνη, κασέρι και μπεσαμέλ μουστάρδας. 
Σάντουιτς focaccia, μορταδέλλα, κρεμώδη burrata, relish από κόκκινες πιπεριές, confit ντομάτας και έκπληξη - beurre noisette από φυστίκι Αιγίνης.
Σάντουιτς focaccia, μορταδέλλα, κρεμώδη burrata, relish από κόκκινες πιπεριές, confit ντομάτας και έκπληξη - beurre noisette από φυστίκι Αιγίνης.
Ένα ψωμί γεμάτο γεύση και θρεπτική αξία.
Ένα ψωμί γεμάτο γεύση και θρεπτική αξία.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που: Kora Bakery, Π. Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Τρομερό Παιδί

«Παιδί» της καραντίνας, ο λεγόμενος φούρνος Τρομερό Παιδί άνοιξε τις πόρτες του την πρώτη μέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων της πρώτης καραντίνας και έκτοτε είναι το αγαπημένο spot της γειτονιάς των Ιλισίων.

Ο Στέφανος Λιβάνιος και ο Χρήστος Παππάς δημιουργούν καθημερινά προτάσεις που σας ταξιδεύουν στη Γαλλία αφού ο Στέφανος έχει μαθητεύσει στην κορυφαία École Ferrandi, όπου μυήθηκε στα μυστικά της αρτοποιίας και στη συνέχεια, είχε την τύχη να δουλέψει και να αποκτήσει τις πρώτες του εμπειρίες στον φούρνο του διάσημου και μισελενάτου σεφ Thierry Marx στο Παρίσι. Μαζί με τον Χρήστο, που δούλευε ως στέλεχος επιχειρήσεων αλλά πάντα λάτρευε τη μαγειρική, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σε μια παλιά μονοκατοικία του 1926 έφτιαξαν το Τρομερό Παιδί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Ψωμί σοκολάτας
Ψωμί σοκολάτας
 Ψωμί με προζύμι αργής ωρίμανσης και αποξηραμένα φρούτα
Ψωμί με προζύμι αργής ωρίμανσης και αποξηραμένα φρούτα
 Γαλλικές μπαγκέτες
Γαλλικές μπαγκέτες

Ψωμί με προζύμι αργής ωρίμανσης και αποξηραμένα φρούτα, ψωμί σοκολάτας, γαλλική μπαγκέτα, σε αυτόν τον φούρνο στα Ιλίσια θα ξεχάσετε όσα ξέρατε για την κατηγορία ψωμί, αφού εδώ υπάρχουν προτάσεις που ακολουθούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Φυσικά δεν λείπουν τα κρουασάν, οι σφολιάτες, τα σάντουιτς με φοβερά τυριά και αλλαντικά και τα λαχταριστά κέικ, μπισκότα, τσουρέκια και μπριός. Ολα πεντανόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρουασάν με άρωμα Γαλλίας
Κρουασάν με άρωμα Γαλλίας
Babka, ένα γλυκό πλεκτό ψωμί ή κέικ
Babka, ένα γλυκό πλεκτό ψωμί ή κέικ

Που: Τρομερό Παιδί, Παπαδιαμαντοπούλου 30, Αθήνα

Betty 's Bakery

Άλλος ένας μοντέρνος φούρνος με άρωμα παράδοσης και πρωτοπορίας. Ολα ξεκίνησαν όταν η ιδιοκτήτριά του, η Ελισάβετ Κουλούρη άρχισε να φτιάχνει ψωμί όπως πρέπει να είναι: με φυσικό προζύμι, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη. Φρέσκο καθημερινά. Το πιστοποίησε βιολογικό για να είναι ακόμα καλύτερο και σήμερα όλο και περισσότερος κόσμος τρώει αληθινό ψωμί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψωμί πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Χωρίς αλεύρι και με πολύ χαμηλή γλουτένη
Ψωμί πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Χωρίς αλεύρι και με πολύ χαμηλή γλουτένη

Αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με αυτό ενώ εδώ συναντάμε την εξής ιδιαιτερότητα. Δεν υπάρχει φυσικό κατάστημα, οι παραγγελίες γίνονται online και η μεταφορά με ποδήλατο!

Το ψωμί έρχεται στο σπίτι σας με ποδήλατο!
Το ψωμί έρχεται στο σπίτι σας με ποδήλατο!
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
100% ελληνική βιολογική σίκαλη πετρόμυλου. 
100% ελληνική βιολογική σίκαλη πετρόμυλου. 

Superbread ή αλλιώς ψωμί πρωτεΐνης που φτιάχνεται χωρίς αλεύρι, αποκλειστικά από ξηρούς καρπούς και superfood, κλασικά λευκά ψωμιά για όσους επιμένουν φανατικά στο φυσικό προζύμι, αρωματικά ψωμιά που θα γεμίσουν το σπίτι σας με αρώματα από εκλεκτά μυρωδικά όπως χαρούπι, θυμάρι, κύμινο, μπούκοβο και άλλα πολλά ολόφρεσκα αλλά και βιολογικά ψωμιά έρχονται καθημερινά στην πόρτα σας. Επίσης μπορείτε να το βρείτε στα καλύτερα καταστήματα βιολογικών και delicatessen εντός και εκτός της Αθήνας. 

Που: online στο Betty 's Bakery

Holy Llama

Και για το τέλος αφήσαμε το Holy Llama, τον πρώτο vegan φούρνο της Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το νέο κατάστημα στον Υμηττό καθημερινά ξεφουρνίζονται φρεσκοψημένα κρουασάν βουτύρου, κρουασάν με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, cruffin με πραλίνα, flan και κέικ λεμονιού, μπριός, τσουρέκια, κέικ, μπισκότα, όλα δίχως κανένα ζωικό προϊόν.

Pistachio Croissant με απαλή κρέμα από βιολογικό φυστίκι Αιγίνης και crème pâtissière, μέσα σε τραγανή ζύμη κρουασάν
Pistachio Croissant με απαλή κρέμα από βιολογικό φυστίκι Αιγίνης και crème pâtissière, μέσα σε τραγανή ζύμη κρουασάν
Κρουασάν γεμισμένο με κρέμα αμυγδάλου, από πάνω μια μοϊκάνα από φιλέ αμύγδαλο και άχνη!
Κρουασάν γεμισμένο με κρέμα αμυγδάλου, από πάνω μια μοϊκάνα από φιλέ αμύγδαλο και άχνη!
The Pain Au Chocolat, τόσο γαλλικό όσο ακούγεται, γεμισμένο με σοκολάτα Valhrona
The Pain Au Chocolat, τόσο γαλλικό όσο ακούγεται, γεμισμένο με σοκολάτα Valhrona
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανάλαφρο, μαμαδίστικο cake με λεμόνι, σπόρους chia και φιλέ αμύγδαλο.
Ανάλαφρο, μαμαδίστικο cake με λεμόνι, σπόρους chia και φιλέ αμύγδαλο.

Δημιουργοί του Holy Llama είναι η Κελλίνα Δημητριάδη και η Εριέττα Κούρκουλου, τα γλυκά υπογράφει ο έμπειρος ζαχαροπλάστης Alex Pavlov ενώ
τις αλμυρές δημιουργίες η σεφ Σάντρα Μπέρτεν. Αξίζει να το επισκεφτείτε ακόμα κι αν δεν είστε vegan.

Που: Holy Llama, Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Υμηττός, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φούρνος Αθήνα ψωμί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ