Τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά μενού για την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για τους επισκέπτες τους. Ποια ξεχωρίσαμε.
Τα εστιατόρια της Αθήνας έχουν ετοιμάσει τα γιορτινά μενού που θα σερβιριστούν για το δείπνο της παραμονής Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αξιόλογοι σεφ και pastry chef συνεργάζονται ώστε να ετοιμάσουν ένα πλήρες γιορτινό μενού ώστε οι επισκέπτες να βιώσουν μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου.
Επιλέξαμε εστιατόρια γα κάθε γούστο, με κουζίνες που πρωταγωνιστούν στην αθηναϊκή σκηνή, ώστε το γαστρονομικό γιορτινό ταξίδι να σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τα γιορτινά μενού των εστιατορίων
Παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση για Χριστούγεννα και καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου για την Πρωτοχρονιά στο GB Roof Garden στη «Μεγάλη Βρετάννια»
Το βραβευμένο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου με σεφ τον Αστέρη Κουστουδή έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο γιορτινό μενού.
Το μενού για την παραμονή Χριστουγέννων
-Σούπα από ψητή κολοκύθα με μέλι Ελάτης, σολομός μαρινέμε παντζάρι και crème fraince με σχοινόπρασο.
-Χτένια ψητά, μαρμελάδα από λεμόνι κονφί,πουρές από ρίζες και σάλτσα με χειμωνιάτικη τρούφα.
-Χριστόψαρο με μπρόκολο, αμύγδαλο και σάλτσα από αχνιστά όστρακα με εσπεριδοειδή
-Σορμπέ λεμόνι με πούδρα δυόσμου
-Παραδοσιακή γαλοπούλα γέμιση με ξερά φρούτα, πουρές γλυκοπατάτας, λαχανάκια Βρυξελλών μαγειρεμένα με καπνιστή πανσέτα και σάλτσα «gravy»
ή
Φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος, ψητό φουά γκρα, κάστανα στην κοκοτιέρα με μανιτάρια και βύσσινα.
-Χριστουγεννιάτικη σφαίρα βανίλας με μπισκουί μπαχαρικών, αρωματισμένη καραμέλα και καραμελωμένο φύλλο κρούστας.
Τιμή: 370ευρώ/ άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο μενού του GB Roof Garden
-Σαλάτα με βασιλικό καβούρι, χαβιάρι, πίκλες λαχανικών και πράσινο μήλο.
-Ζυμαρικό γεμιστό με κάστανα και ρικότα, σάλτσα με λευκή τρούφα
-Αστακός κονφί, σάλτσα πράσινο κάρυ, βέλγικο αντίδι, κάσιους και αποξηραμένα βερίκοκα
-Σορμπέ μανταρίνι με δεντρολίβανο
-Καρδιά φιλέτου μοσχαριού US στα κάρβουνα, τερίνα πατάτας με μαύρο σκόρδο και ραγού μανιταριών του δάσους με φουντούκια.
-Τραγανή βάση από κακάο με κρέμα bitter σοκολάτας και κομποτέ κόκκινων μούρων
Τιμή: 650/άτομο
Χοιρινό Iberico για Χριστούγεννα στο Tudor Hall και Wagu striploin για Πρωτοχρονιά στο Tudor Hall
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «King George» έχει επιμεληθεί ένα εξαιρετικό μενού για τις γιορτινές βραδιές.
Το μενού για την παραμονή Χριστουγέννων
-Τόνος ταρτάρ και καρπάτσιο με ταπιόκα, μύρτιλα, φουντούκι και dressing τρούφας
-Σούπα μπρόκολο με σολομό Blik, κουκουνάρικαι μαγιονέζα χρένου
-Ραβιόλι γεμιστό με μελωμένο μοσχάρι, ραγού άγριων μανιταριώνκαι μπεσαμέλ τρούφας
-Σορμπέ λεμόνι με πούδρα από δύοσμο
-Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με ξερά φρούτα , κάστανα, κουκουνάρι και σάλτσα κράνμπερι ή
Χοιρινό iberico στα κάρβουνα και κροκέτα, πουρές κολοκύθα με μανταρίνι και σάλτσα αρωματισμένη με φασκόμηλο.
-Χριστουγεννιάτικη σφαίρα βανίλας με μπισκουί μπαχαρικών, αρωματισμένη καραμέλα και καραμελωμένο φύλλο κρούστας.
Τιμή: 360ευρώ/άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο μενού στο Tudor Hall
-Λαβράκι ταρτάρ, αβοκάντο, χαβιάρι Oscietra Gold και τουίλ από ρόδι
-Σούπα σελινόροζας, κρόκος κονφί, μαρμελάδα άγριων μανιταριών με μπέικον και αχλάδι
-Καραβίδα ψητή στα κάρβουνα, αφρός γλυκοπατάτας, ζελέ μοσχολέμονο και φράπα
-Σορμπέ μανταρίνι με δεντρολίβανο
- Wagu striploin με πουρέ παντζάρι, φρούτα του δάσους, κρέμα κάσιους και σάλτσα τρούφας
-Τραγανή βάση από κακάο με κρέμα bitter σοκολάτας και κομποτέ κόκκινων μούρων
Τιμή: 595 ευρώ/ άτομο
Φραγκόκοτα για τα Χριστούγεννα και Μοσχαρίσια πλευρά για την Πρωτοχρονιά στο Art Lounge του New Hotel
Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου New Hotel, το εστιατόριο Art Lounge συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς της φιλοσοφίας των Estudio Campana, φωτίζοντας τον χώρο με την ενέργεια των εικαστικών εκθέσεων που σταθερά φιλοξενεί, σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.
Για τις ημέρες των γιορτών, ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης παρουσιάζει νέα γιορτινά menu, σχεδιασμένα με την “fine comfort” υπογραφή του: σύγχρονες, ζεστές γεύσεις που τιμούν την παράδοση μέσα από μια πιο ραφιναρισμένη αλλά και προσωπική ματιά. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις δημιουργίες του σε ένα περιβάλλον που, ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ζωντανεύει ακόμη περισσότερο με Live DJ, δίνοντας ρυθμό σε μια από τις πιο χαρμόσυνες βραδιές της χρονιάς. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το πλούσιο brunch που θα προσφέρεται σε μπουφέ τόσο στο Art Lounge, στον 7 ο όροφο, όσο και στο Lobby Lounge, φέρνουν γύρω από το τραπέζι όσους θέλουν να γιορτάσουν μαζί, με ωραία διάθεση, σε χώρους που ξεχωρίζουν για την φινέτσα και την ανεπιτήδευτη φιλοξενία τους.
Το Χριστουγεννιάτικο μενού
-Chef’s Amuse Bouche
-Αρτοσκεύασμα
-Σούπα καρότου κρουτόν μαύρου σκόρδου, κάρυ
-Φιλέτο μπακαλιάρου κυδώνια a la crème, κρέμα σελινόριζας, αφρός σαμπάνιας, πούδρα από ελιές Καλαμών
-Σορμπέ yuzu
-Ψητό στήθος φραγκόκοτας μαύρη κινόα, πουρές δαμάσκηνου, σάλτσα από κόκκινο κρασί ποικιλία ξινόμαυρο
-Tarte vibrato σοκολάτα και καραμέλα αρωματισμένη με passion fruit και φιστίκι
-Καφές & Mignardises
Τιμή: 150€ άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο μενού
-Chef’s Amuse Bouche
-Αρτοσκεύασμα
-Σούπα velouté αγκινάρας
-Ελληνικό μπλε καβούρι σάλτσα cocktail, πίκλα από πιπεριά τσίλι, μαρούλι chiffonade, πράσινο μήλο, μπρικ
-Σορμπέ yuzu
-Μοσχαρίσια πλευρά velouté πατάτας, πιπερόριζα confit, λάπαθο, σάλτσα bordelaise, πούδρα πορτοκαλιού
-Amande μπαβαρουάζ αρωματισμένη με τόνκα και πραλίνα αμυγδάλου
-Καφές & Mignardises
-Παραδοσιακή βασιλόπιτα
Τιμή: 260ευρώ/ άτομο
Φραγκόκοτα για τα Χριστούγεννα και Μοσχάρι Wellington για την Πρωτοχρονιά στο Bungalows 7
Τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το εστιατόριο υποδέχεται τους καλεσμένους του με ειδικά σχεδιασμένα εορταστικά μενού και μουσικές που συνοδεύουν την κάθε βραδιά με ζεστασιά και ρυθμό.
Το Χριστουγεννιάτικο Μενού
-Σούπα κολοκύθας, κατσικίσιο τυρί , αμύγδαλα
-Σαλάτα πάπιας με σάλτσα hoisin
-Τραγανό ρύζι, μοσχαρίσιο ταρτάρ, καυτερή μαγιονέζα, πράσο
-Ραβιόλι με ρικότα / σάλτσα σαμπάνιας / χαβιάρι
-Φραγκόκοτα σε κρούστα τρούφας, ραγού από κάστανα & κολοκύθα
-Παβλόβα με μαρέγκα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, σάλτσα framboise, φρέσκα μούρα
Τιμή: 125 ευρώ/ άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο Μενού
-Σούπα topinambur, μανιτάρια shiitake, τρούφα, Chips topinambur, φουντούκια
-Σαλάτα πάπιας με hoisin Μοσχαρίσιο ταρτάρ, σάλτσα framboise, χαβιάρι
-Αραντσίνι, guanciale, τομάτα pesto, yuzu mayo
-Μοσχάρι Wellington, μανιτάρια, προσούτο, pepper sauce
-Mont Blanc: κρέμα κάστανου, σάλτσα gianduja. choux
Τιμή: 145 ευρώ/ άτομο
Οσομπούκο για Χριστούγεννα και Shortrib για Πρωτοχρονιά στο Casa Giacomo
Το Casa Giacomo έχει ήδη ετοιμάσει τα δύο γιορτινά του μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ο βραβευμένος σεφ Θάνος Κουλτούκης και ο ταλαντούχος pastry chef Θάνος Σταμούδης παντρεύουν με μαεστρία την εμπειρία και τη δημιουργικότητά τους, παρουσιάζοντας εμπνευσμένα, εορταστικά πιάτα.
Το Χριστουγεννιάτικο μενού του ιταλικού εστιατορίου
-Σούπα κολοκύθας µε ρικότα και καραµελοµένους ξηρούς καρπούς
-Carpaccio από σολωµό gravlax, σαλάτα από ψητά παντζάρια και κατσικίσιο τυρί caprino
-Capelleti παρµεζάνας µε σάλτσα amatriciana, τραγανή πανσέτα και κρέµα πεκορίνο
-Ossobuco από µοσχάρι γάλακτος µε πουρέ πατάτας και cremolata αρωµατικών
-Sfogliatino µε καραµελωµένα µήλα tatin, κρέµα frangipane και παγωτό βανίλια
Τιμή: 110 ευρώ/άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο μενού στο Casa Giakomo
-Σούπα parmigiano reggiano µε guanciale και λάδι λευκής τρούφας
-Carpaccio σφυρίδας µε λάδι περγαµόντο, µάραθο και φυστίκι Αιγίνης
-Capelleti παρµεζάνας µε κρεµώδη σάλτσα από µανιτάρια porccini και chips από καπνιστή πανσέτα
-Shortrib σιγοµαγειρεµένο σε κόκκινο κρασί µε µανιτάρια, καπνιστή πανσέτα και γλασαρισµένα baby λαχανικά
-Προφιτερόλ µε καραµελωµένη λευκή σοκολάτα, σάλτσα tonka και παγωτό
Τιμή: 130,00€/άτοµο
Φιλέτο μόσχου για τα Χριστούγεννα και Σφυρίδα ψητή για την Πρωτοχρονιά στο Ricks
Το εστιατόριο που ειδικεύεται στην κρεατοφαγία έχει ετοιμάσει τα γιορτινά μενού με κυρίως τόσο κρέας όσο και ψάρι για να επιλέξετε τις γεύσεις της αρεσκείας σας.
Το Χριστουγεννιάτικο μενού
-Σούπα βελουτέ μανιτάρι με κάστανα και άρωμα Porto
-Japanese χτένια υφές από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, crumble soya -wasabi
-Χριστόψαρο Ψητό σπανάκι, kale, τηγανητό κρεμμύδι και hollandaise nori ή
Φιλέτο μόσχου με πουρέ σελινόριζας , ψητό porcini, σάλτσα τρούφας
-Σορμπέ λεμόνι με εσπεριδοειδή confit
-Basque Cheesecake με βανίλα Μαγαδασκάρης και compote από κόκκινα φρούτα.
Τιμή: 110 ευρώ/ άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο μενού
-Σούπα βελουτέ σελινόριζας με γαρίδα και λάδι εστραγκόν
-Wagyu Ταρτάρ με γαλάκτωμα χειμερινής τρούφας και γαλλική μπαγκέτα
-Σφυρίδα ψητή με πουρέ κολοκύθας, pack cjpi και σάλτσα beurre blanc τζίντζερ ή
Φιλέτο μόσχου Rossini με foi gras μπριός, σπανάκι και σάλτσα Barolo
-Σορμπέ κλημεντίνη με crumble λευκής σοκολάτας
-Chocolate Fondant με παγωτό εικονικής τρούφας από βανίλια Μαγαδασκάρης και καραμελωμένο πεκάν Αμερικής
Τιμή: 130ευρώ/ άτομο
Παϊδάκι ψαριού για τα Χριστούγεννα και Φιλέτο ψαριού για Πρωτοχρονιά στο Papaioannou
Το εστιατόριο «Papaioannou», φημισμένο για τις φίνες γεύσεις και τη μαεστρία του στο ψάρι έχει ετοιμάσει τα γιορτινά μενού. Οι φίλοι του κρέατος έχιυν τις δικές τους επιλογές.
Το Χριστουγεννιάτικο μενού
-Ψαρόσουπα
-Καρπάτσιο τόνου
-Σεβίτσε γαρίδας
-Τομάτα ροδέλα
-Γαρίδα σχάρας
-Ζυμαρικό με όστρακα
-Παϊδάκι ψαριού χόρτα εποχής ή
Μοσχαρίσιο φιλέτο ψητό μπροκολίνι, madera sauce
-Discover Chocolate
Τιμή: 120 ευρώ/ άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο μενού
-Στρείδια και χαβιάρι
-Antonious Siberian
-Καρπάτσιο σφυρίδας
-Καρπάτσιο κοιλιάς τόνου
-Σαλάτα παντζάρι, κατσικίσιο τυρί στάχτης, dressing εσπεριδοειδών
-Κριθαράκι με ψάρι
-Φιλέτο ψαριού με χόρτα εποχής ή
Tenderloin, σπαράγγια, pepper steak sauce
-Black forest
Τιμή: 145ευρώ/ άτομο
Πελαγίσιο Λαβράκι για Χριστούγεννα και στο Lolita’s
Από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια για ιταλική κουζίνα, το «Lolita's» έχει ετοιμάσει τα γιορτινά μενού τόσο με κρέας όσο και με ψάρι.
Το Χριστουγεννιάτικο μενού
-Σούπα βελουτέ κολοκύθας με κάστανα και pain d’ epices
-Balik καπνιστός σολομός Σκωτίας, υφέ κουνουπουδιού, λάδι άνηθου & Beurre Blanc σαμπάνιας
-Πελαγίσιο Λαβράκι ψητό με χόρτα εποχής, μάραθο, δροσουλίτες και αφρό αυγολέμονο ή
-Φιλέτο μόσχου με τερίνα πατάτας, καμμένο πράσο, μαγιονέζα Horseradish και σάλτσα Porto
-Σορμπέ κλημεντίνη με crumble πορτοκαλιού
-Semifreddo από μέλ καστανιάς με φλωρεντίν αμυγδάλου και παγωτό Fior Di Latte
Τιμή: 110ευρώ/ άτομο
Το Πρωτοχρονιάτικο μενού
-Σούπα βελουτέ αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τραγανά chips και πέρλες χειμερινής τρούφας
-King Crab ταρτάρ, αφρός πράσινου μήλου, αγγούρι και κρέμα μασκαρπόνε με κάρι
- Σφυρίδα ψητή ή
- Φιλέτο μόσχου Rossini
-Σορμπέ μεμονιού
-Τάρτα σοκολάτας με γκανάζ εσπρέσο Arabica, παγωτό βανίλα Μαγαδασκάρης και σάλτσα κόκκινων φρούτων.
Τιμή: 130ευρώ/άτομο