Το πιάτο από το εστιατόριο στο Χαλάνδρι που ξεχώρισε ο οδηγός Michelin -Ο σεφ που ετοίμασε τη Δευτέρα το μενού στην Αρχαία Ολυμπία | ΠΟΛΗ | iefimerida.gr

Το πιάτο από το εστιατόριο στο Χαλάνδρι που ξεχώρισε ο οδηγός Michelin -Ο σεφ που ετοίμασε τη Δευτέρα το μενού στην Αρχαία Ολυμπία

Σεφ
@jeancharles_metayer
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Ο Γάλλος σεφ με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του ετοίμασε ένα ξεχωριστό cocktail μενού στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jean Charles Metayer γεννήθηκε στα δυτικά της Γαλλίας, στη περιοχή Pays de la Loire, η οποία φημίζεται τόσο για το φαγητό όσο και το κρασί της από οικογένεια εστιατόριων. Απόφοιτος της σχολής μαγειρικής «Mont Saint Michel Mercure» εργάστηκε για ένα χρόνο στο εστιατόριο Fleur de Sol στη Μεγάλη Βρετανία που η γαλλική κουζίνα του έχει αποσπάσει αστέρι Michelin. Εκεί ο Metayer έχει την τύχη να μαθητεύσει δίπλα στον Michael Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που του έχει απονεμηθεί το Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne.

Στην πορεία συνεργάστηκε με τον κορυφαίο Jacques Le Divellec, τον σεφ που έχει αποσπάσει δύο αστέρια Michellin για πιάτα αποκλειστικά με ψάρι όπου μαθήτευσε ως sous chef στο βραβευμένο του εστιατόριο Divellec στο Παρίσι.

O Jean- Charles Metayer την ώρα που στήνει ένα από τα δημιουργικά του πιάτα
O Jean- Charles Metayer την ώρα που στήνει ένα από τα δημιουργικά του πιάτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2002 είναι η χρονιά που ο Jean Charles Metayer θα έρθει στην Ελλάδα και θα καταφέρει να αναγνωριστεί η κουζίνα του. Οι μεσογειακές συνταγές εκτελεσμένες με γαλλικές τεχνικές είναι το σήμα κατατεθέν του. Αρχικά εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο Καλυψώ του ξενοδοχείου Peninsula All- suite στην Ελούντα της Κρήτης, το οποίο έχει αποσπάσει βραβεία μέχρι και από το «American Academy of Hospitality Science».

Στη συνέχεια αναλαμβάνει σεφ στην κουζίνα του βραβευμένου με Michelin, Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου και αποχωρεί για να αναλάβει τα ηνία στο εστιατόριο Premiere του ξενοδοχείου Intercontinental στην Αθήνα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2012, υπό την καθοδήγηση του το εστιατόριο βραβεύτηκε με 3 forks από τον οδηγό Michelin.

Στο μενού του ο σεφ παντρεύει μοναδικά την μεσογειακή κουζίνα με τις γαλλικές τεχνικές
Στο μενού του ο σεφ παντρεύει μοναδικά την μεσογειακή κουζίνα με τις γαλλικές τεχνικές

Ο Metayer για τρία χρόνια ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας αναλαμβάνοντας στο Νταβός τα 5 διαφορετικά εστιατόρια του εμβληματικού Grischa Hotel.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα, συνεχίζει να λειτουργεί ως chef consultant στα εστιατόρια του ξενοδοχείου Porto Elounda της Κρήτης, λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις. Από το 2018 έως και σήμερα είναι chef consultant στο Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, λαμβάνοντας επίσης εθνικά γαστρονομικά βραβεία. Στις αρχές του 2020 δημιούργησε το «Brio» την πρώτη briocherie στην Ελλάδα αλλά και το Brilliant Tastes ένα all day food bar στη Νέα Ερυθραία, ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, λίγες ημέρες πριν το δεύτερο lockdown, άνοιξε το εστιάτοριο «Le Pavillon» που αποτελεί πλέον το «σπίτι» του σεφ, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του, επιχειρηματία Άγγελο Κονταράτο.

Ο σεφ ειδικεύεται στα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά
Ο σεφ ειδικεύεται στα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά
Ο επίλογος γίνεται πάντα με λαχταριστό επιδόρπιο
Ο επίλογος γίνεται πάντα με λαχταριστό επιδόρπιο

Η μονοκατοικία της δεκαετίας του 1940 στο Χαλάνδρι  περιέχει την ουσία μιας άλλης εποχής προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του design και της γαστρονομίας του σήμερα. Όσο για το μενού του εστιατορίου αντιπροσωπεύει όσα πρεσβεύει ο Jean- Charles Metayer: το απόσταγμα της 20ετούς πορείας του στις κουζίνες της Γαλλίας, τηςΕλλάδας, της Ελβετίας και της Αγγλίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στο Le Pavillion συνδυάζει τις δύο πατρίδες της ζωής του της Γαλλίας και της Ελλάδας και τις δύο θάλασσσες του τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο δημιουργώντας πιάτα με το χέρι, το νου και την καρδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με τον Κριστιάν Καρεμπέ
Με τον Κριστιάν Καρεμπέ

Πρόσφατα το εστιατόριο του, μεταξύ άλλων το επιλέγει τακτικά ο Κριστιάν Καρεμπέ, πρόσθεσε μια νέα επιτυχία. Πριν λίγες ημέρες ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter «The Michelin Guide» συμπεριέλαβε ένα πιάτο από το καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου Le Pavillon.

Από τον επίσημο λογαριασμό του Michelin Guide στο twitter
Από τον επίσημο λογαριασμό του Michelin Guide στο twitter

Ένα σημάδι που ίσως μυρίζει κάποια νέα διάκριση για τον πολυβραβευμένο σεφ που αγάπησε την Ελλάδα και το Le Pavillion έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ