5 νέες αφίξεις μαγαζιών για φαγητό και γλυκό -Από ψαρικά, μέχρι ωμοφαγικές μπάρες και σουβλάκι - iefimerida.gr

5 νέες αφίξεις μαγαζιών για φαγητό και γλυκό -Από ψαρικά, μέχρι ωμοφαγικές μπάρες και σουβλάκι

Το εστιατόριο «Casta Diva»
Το εστιατόριο «Casta Diva»
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Νέα μαγαζιά άνοιξαν, για φαγητό και γλυκό, εμπλουτίζοντας το γαστρονομικό χάρτης της πόλης και προσφέροντας στους επισκέπτες περισσότερες επιλογές για ανοιξιάτικες εξόδους.

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει μια ενδιαφέρουσα εξωστρέφεια όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για τους ίδιους του κατοίκους της. Διευρύνοντας αισθητά τη γαστρονομία της, η παραδοσιακή κουζίνα παντρεύετε μοναδικά με τις σύγχρονες τεχνικές, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει χωρίς να λείπουν οι πειραματισμοί με τις διεθνείς τάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

New age φούρνοι που λατρεύουν το προζύμι, εστιατόρια που σερβίρουν ελληνικά πιάτα με twist, παραδοσιακά σουβλατζίδικα με περισσότερες επιλογές σε μερίδες και ωμοφαγικά γλυκά έχουν καταφέρει να βρουν τη θέση τους στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή που πλέον έχει γίνει πιο πολυμορφική από ποτέ.

Ξεχωρίσαμε τις νέες ενδιαφέρουσες αφίξεις μαγαζιών για να απολαύσετε το φαγητό και το γλυκό σας με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό που μας ξελογιάζει και μάς κάνει να αναζητάμε ολοκαίνουργια στέκια.

Οι νέες αφίξεις για φαγητό και γλυκό

Στο «Casta Diva» για εκλεκτή ψαροφαγία

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, εκεί που για χρόνια βρισκόταν το «Πρυτανείο», από τον Ιανουάριο βρίσκεται το εστιατόριο Casta Diva δίνοντας έμφαση στη ψαροφαγία και τις προσεγμένες πρώτες ύλες. Αξίζει να αναφέρουμε πως το εστιατόριο φέρνει Συριανή αύρα με την κουζίνα να έχει ένα αρμονικό σοφιστικέ κράμα ελληνικών και ασιατικών με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Άκης Σουλτάνη.

Casta Vista νεες αφιξεις εστιατοριο
Άποψη του εσωτερικού χώρου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Casta Diva» απλώνεται σε τρία επίπεδα, ζεστά και κομψά διακοσμημένα, με εντυπωσιακούς πολυελαίους και καθρέφτες με τα στοιχεία του ξύλου και της πέτρα να συνυπάρχουν αρμονικά συνθέτοντας ένα περιβάλλον αστικής πολυτέλειας με ατμοσφαιρική μουσική.

Το μενού είναι κυρίως ψαροφαγικό
Το μενού είναι κυρίως ψαροφαγικό

Ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα ψαροφαγικό, κατά κύριο λόγο, μενού, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τα υλικά της Σύρου με ένα ασιατικό twist. Προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα από τα signature πιάτα, που ουσιαστικά δείχνουν την ταυτότητα του εστιατόριου, όπως είναι η ολόφρεσκη καψαλισμένη συναγρίδα sashimi που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού, χειροποίητη lemon kosho και χαβιάρι, η ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, crumble καπνιστής ρέγγας και τραγανά puffs πατάτας και τα χειροποίητα spaghetti με ροφό.

νέες αφίξεις εστιατόρια
Η πάβλοβα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, στο μενού θα βρείτε επιλογές σε ψάρι και θαλασσινά ψημένα στη robata και μια μικρή αναφορά σε κρέας, όπως είναι η picanha ψημένη στη robata και η κοιλιά από αρνάκι, σιγομαγειρεμένη για 18 ώρες με salsa verde και δεντρολίβανο. Για το τέλος επιλέξτε μια πάβλοβα ή ένα διαφορετικό ραβανί.

Μηλιώνη 7, Κολωνάκι

Στο «The Vegan Fairies Athens» για ωμοφαγικά και vegan γλυκά

Ένα μικρό γουστόζικο, πολύχρωμο μαγαζάκι, στη πλατεία Καρύτση, το «The Vegan Fairies Athens» συστήνει την ωμοφαγική και vegan κουζίνα με αλμυρά και γλυκά πιάτα. Να αναφέρουμε πως το «The Vegan Fairies» ξεκίνησε πριν μια επταετία στα βόρεια προάστια, συγκεκριμένα στη Νέα Ερυθραία, και εδώ και λίγους μήνες μπορείτε να το βρείτε στο κέντρο της Αθήνας, στη πολυσύχναστη πλατεία Καρύτση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό του vegan μαγαζιού είναι μικρό, πολύ φιλόξενο με λίγα τραπεζάκια, αλλά πλέον βγάζουν και πάνω στην πλατεία, με ζωηρά χρώματα -όπως και τα πιάτα που σερβίρονται καθημερινά.

Στο λιτό μενού θα βρείτε επιλογές σε καφέδες, γλυκές μπουκιές και μπάρες -μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον η μπάρα Twixies που φτιάχνεται με κάσιους, καρύδα, φαγόπυρο, λάδι καρύδας, αμυγδαλοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, γλυκά bowls -το πιο περιζήτητο είναι το Oatmeal Porridge – κέικ και τούρτες που μπορείτε να αγοράσετε και κομμάτι. Δεν λείπουν και οι αλμυρές γεύσεις με επιλογές από bowls και toast -προτείνουμε το Hummus Avocado Toast με πολύσπορο ψωμί αργής ωρίμανσης.

Πλατεία Καρύτση 5

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Koutsou & Co» για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Η μαγείρισσα Αργυρώ Κουτσού εδώ και λίγες ημέρες έχει στήσει το δικό της μαγειρειό στο κέντρο της Αθήνας σερβίροντας παραδοσιακά και λίγο πιο ξεχασμένα φαγητά κυριολεκτικά «σαν την κουζίνα της μαμάς». Γνώρισα τη μαγειρική της μέσα από το εστιατόριο «Τζουτζούκα» όπου έμαθα ότι η Αργυρώ είναι ερασιτέχνης μαγείρισσα. Η ίδια έπειτα από μια πετυχημένη πορεία σε εταιρείες τα άφησε όλα για να ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη: τη μαγειρική.

Στον ολοκαίνουργιο χώρο της έχει στήσει τα τραπεζάκια της και καθημερινά σερβίρει νόστιμα μαγειρευτά φαγητά, τα οποία θα αλλάζουν ανάλογα την εποχή και τα καλούδια που τις στέλνουν και αξιοποιούνται δημιουργικά μέσα στις κατσαρόλες της.

Αγκινάρες, κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές, σπλήνα γεμιστή, φάβα Φενεού είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στο μικρό μενού που έχει φτιαχτεί με μεράκι και πολλούς πειραματισμούς. Δεν σας κρύβω πως όλο το διάστημα της προετοιμασίας που η μαγείρισσα μάς έδινε μια γεύση από την κουζίνα της λαχταρούσα να έρθει η στιγμή να δοκιμάσω -ιδιαίτερα τα πιο ξεχασμένα φαγητά που κρύβουν γεύσεις και κυρίως συναισθήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξενοφώντος 15, Σύνταγμα

Στον «Koutoufi» για σουβλάκι και μπιφτεκάκια

Ένα μικρό σουβλατζίδικο ο «Koutoufis» έχει ανοίξει εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, σ΄ ένα ήσυχο στενό στο Παγκράτι. Στρωμένα προσεχτικά τα τραπεζάκια που πάνω τους θα βρείτε λουλούδια, μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση που τη χαρακτηρίζει η αρμονία και ένα μενού με νόστιμα σουβλάκια, ορεκτικά και χειροποίητες πίτες ημέρας: με τυρί και σπανάκι.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γουστόζικου μαγαζιού είναι ο Δημήτρης Μαστρόκαλος, από τους MI-RO, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διακόσμηση, ενώ είναι ένας γλυκύτατος οικοδεσπότης. Μην απορήσετε αν θα σας εξυπηρετήσει ακόμα και με την παραγγελία σας, άλλωστε η επιθυμία του είναι οι επισκέπτες του μαγαζιού να περάσουν καλά και να απολαύσουν το φαγητό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προτείνουμε να δοκιμάσετε το χειροποίητο τζατζίκι, ταιριάζει άψογα με τις τηγανιτές πατάτες, τη μερίδα με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και το καλαμάκι με χοιρινή πανσέτα. Στο μενού θα βρείτε επιπλέον συκώτι και πανσέτες σε μερίδα.

Αρριανού 20, Αθήνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Luma» για ναπολιτάνικη πίτσα και χειροποίητα ζυμαρικά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια γνήσια ιταλική τρατορία με πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, χειροποίητα ζυμαρικά και μια τιραμισού ως επιδόρπιο; Ο λόγος για το νέο ιταίκό εστιατόριο Luma που έχει βρει τη θέση του σε μια μονοκατοικία μιας άλλης εποχής στο Παγκράτι και με τον κάθε χώρο να έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που όλοι μαζί δένουν αρμονικά.

Στο «Luma» το μενού που έχει στήσει ο executive chef, Κώστας Καρακώστας, είναι αυθεντικά ιταλικό. Σαλάτα με burrata, vitello tonnato, λαζάνια μπολονέζ, πίτσες -δοκιμάστε με μορταδέλα και φυστίκι -ριζότο και κοτολέτα είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στην καρτέλα της τρατορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φερεκύδου 2, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ