5 μαγαζιά στην Αθήνα που θα απολαύσεις κόκκινο κρασί με μπαχαρικά -Μυρωδιές που μαγεύουν - iefimerida.gr

5 μαγαζιά στην Αθήνα που θα απολαύσεις κόκκινο κρασί με μπαχαρικά -Μυρωδιές που μαγεύουν

Κούπα με ζεστό κρασί Barreldier
Φωτογραφία: Facebook Barreldier
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κρύα βράδια του χειμώνα προορίζονται για κρασί, παρέα και ατελείωτες συζητήσεις.

Και μπορεί το καλοκαίρι να επιλέγουμε την παραλία για τα δροσερά και εντυπωσιακά cocktails, τον χειμώνα όμως όταν κάνει κρύο σίγουρα η frozen μαργαρίτα δεν αποτελεί ιδανική επιλογή. Δίνει λοιπόν τη θέση της στο ζεστό κόκκινο κρασί που είναι ίσως το πιο απολαυστικό ποτό που μπορείς να πιεις αυτή την εποχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον καιρό να ευνοεί αρκετά μια τέτοια επιλογή, τόλμησε να κάνεις την διαφορά και στην επόμενη σου έξοδό να παραγγείλεις ένα ζεστό, κόκκινο κρασί με μπαχαρικά. Ιδού μερικά μαγαζιά της Αθήνας όπου μπορείς να το απολαύσεις!

Charlie

Cozy ατμόσφαιρα, παριζιάνικο στιλ και σύγχρονη διακόσμηση κυριαρχούν στο μίνιμαλ «Charlie» μπαρ – καφέ στη Γλυφάδα. Ένα μέρος που κάθε άλλο παρά mainstream θεωρείται!

Φωτογραφία: Facebook Charlie Espresso Bar @Charlieespressobar
Φωτογραφία: Facebook Charlie Espresso Bar @Charlieespressobar

Τα κρύα απογεύματα και βράδια του χειμώνα μην διστάσεις να παραγγείλεις ένα αρωματικό ζεστό κρασί με κανέλα και γαρίφαλο. Διαθέτει και τα ιδανικά συνοδευτικά πλατό αλλαντικών και τυριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Charlie, Φοίβης 11, Γλυφάδα, τηλέφωνο: 211 4008550

Blue Bird

Αν θέλεις να πάρεις λίγη από τη μαγεία της παλιάς Αθήνας πρέπει οπωσδήποτε να πας στο Blue Bird. Ένα μικρό μπαράκι που κρύβεται (κυριολεκτικά) από τα πολλά μάτια της πόλης σε ένα στενάκι του Συντάγματος. Εκεί μπορείς να απολαύσεις το φημισμένο gluhwein σε γυάλινη κούπα, με φρούτα –μήλο, πορτοκάλι–, ζεστά μπαχαρικά –κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδή γλυκάνισο– και μέλι.

Φωτογραφία: Facebook Blue Bird
Φωτογραφία: Facebook Blue Bird

Το περιβάλλον του με τη vintage διακόσμηση και τις αναφορές σε γαλλικό bistrot μετατρέπεται στο τέλειο σκηνικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Blue Bird, Ηπίτου 4, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3249616

Barreldier

To Barreldier αποτελεί ιδανική επιλογή για after office συνάντηση με φίλους και συναδέλφους.

Φωτογραφία: Facebook Barreldier
Φωτογραφία: Facebook Barreldier

Το ζεστό κρασί του παρασκευάζεται με κόκκινο κρασί αγιωργίτικο, φρέσκο χυμό λεμόνι, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, γαρύφαλλο, κάρδαμο, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και μέλι. Μετά το βράσιμο πασπαλίζεται με κανέλα και έλαια πορτοκαλιού, «διακοσμείται» με αποξηραμένο πορτοκάλι και είναι έτοιμο να το πιεις σερβιρισμένο σε speakeasy ποτήρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Barreldier, Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, τηλέφωνο: 210 3254711

Monk Grapes & Spirits

Ένα μη κλασικό wine bar που στεγάζεται σε ένα φρεσκαρισμένο διατηρητέο του ιστορικού κέντρου και εστιάζει στο κρασί, με διαφορετικό, πιο φιλικό τρόπο.

Φωτογραφία: Facebook Monk Grapes and Spirits @MonkGrapesAndSpirits
Φωτογραφία: Facebook Monk Grapes and Spirits @MonkGrapesAndSpirits

Εδώ το ζεστό κρασί θα το βρεις με την ενδιαφέρουσα και σύγχρονη ονομασία Falernum & Wine με βάση το κόκκινο κρασί που σερβίρεται ζεστό και αρωματισμένο μέσα από το σιφόν με ένα blend από αμύγδαλο, ginger, lime και μπαχαρικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Monk Grapes & Spirits, Καρόρη 4, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3211117

Γιασεμί

Αν νόμιζες ότι το Γιασεμί είναι μόνο για το καλοκαίρι, σε πληροφορούμε ότι τον χειμώνα ο cozy χώρος του ζεσταίνεται από το «αρχοντικό» ολόλευκο τζάκι στο βάθος.

Φωτογραφία: Facebook Γιασεμί - Yiasemi @YiasemiPlaka
Φωτογραφία: Facebook Γιασεμί - Yiasemi @YiasemiPlaka

Εδώ μπορείς να απολαύσεις το υπέροχο ζεστό κρασί με κανέλα και ψίχα αμυγδάλου. Το ειδυλλιακό σκηνικό ολοκληρώνεται με τα λαχταριστά γλυκά, όπως τη ξακουστή πορτοκαλόπιτα που θα απολαύσεις καθισμένος στα ξύλινα τραπεζάκια, όσο πιο κοντά στο τζάκι γίνεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Γιασεμί, Μνησικλέους 23, Αθήνα, τηλέφωνο: 213 0417937

Η ιστορία του

Το κρασί με μπαχαρικά πρωτοεμφανίστηκε στην Ρωμαϊκή εποχή. Ζεσταίνανε το κρασί, προσθέτανε μέλι, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς. Με την επέκταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το ζεστό κρασί διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη. Τον Μεσαίωνα υπήρχαν ήδη πολλές παραλλαγές, πολύ γλυκό, πολλά μπαχαρικά, κανέλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο και φρούτα. Άλλωστε τα μπαχαρικά επιτρέπουν στο κρασί να διατηρείται για περισσότερο καιρό χωρίς να οξειδώνεται. Αργότερα έγινε πολύ γνωστό στις βόρειες χώρες της Ευρώπης και το σερβίρανε ζεστό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Gluhwein ή mulled wine, όπως είναι ευρέως γνωστό, η ουσία παραμένει η ίδια: αποτελεί μία από τις πιο καθιερωμένες συνήθειες των Ευρωπαίων, ιδιαιτέρως κατά την χειμερινή περίοδο με τις ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρασί έξοδός χειμώνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ