Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: «Απολύτως κατανοητά και βατά τα θέματα στην Έκθεση» το πρώτο σχόλιο της ΟΕΦΕ - iefimerida.gr

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: «Απολύτως κατανοητά και βατά τα θέματα στην Έκθεση» το πρώτο σχόλιο της ΟΕΦΕ

Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες Εξετάσεις / Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι, στην πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2026.

Το ζήτημα της μοναξιάς και της τρίτης ηλικίας αποτέλεσε το θέμα της Έκθεσης που κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Δείτε εδώ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Πανελλήνιες 2026: Το σχόλιο της ΟΕΦΕ για τα σημερινά θέματα στην Έκθεση

«Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων 2026 αφορά τα αίτια αύξησης της μοναξιάς στην εποχή μας και τους τρόπους συνεργασίας των νέων με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Δόθηκαν δύο κείμενα αναφοράς, το ένα δημοσιευμένο στον Τύπο μόλις λίγες ημέρες πριν και το δεύτερο από το έργο του Ευ. Παπανούτσου. Και τα δύο κείμενα είναι κατανοητά, ενώ οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι με τα δοκίμια του Ευ. Παπανούτσου, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται και στα σχολικά βιβλία. Το λογοτεχνικό κείμενο (κείμενο 3) ανήκει στον Ανδρέα Εμπειρίκο και συνδέει τη χαρά στη ζωή με την αγωνιστικότητα. Τα ερωτήματα στο σύνολό τους είναι όλα απολύτως κατανοητά και βατά για τον υποψήφιο που προετοιμάζεται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από την Α΄ Λυκείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ