Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας άρχισαν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026 για τους μαθητές των ΓΕΛ.
Τα θέματα που «έπεσαν» ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής 29/5/2026 από το υπουργείο Παιδείας.
Το θέμα της Έκθεσης αφορούσε τη μοναξιά και την τρίτη ηλικία, ενώ το λογοτεχνικό κείμενο ήταν ένα ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου.
Πανελλήνιες 2025: Οι απαντήσεις στα θέματα Νεοελληνικής Γλώσας, Εκθεσης και Λογοτεχνίας
Δείτε τις απαντήσεις από τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ:
Δείτε τις απαντήσεις και σε μορφή pdf, πατώντας εδώ.
Το σχόλιο του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ για τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα
Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2026
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2026, η «σκυτάλη» περνά αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου, στους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στα Νέα Ελληνικά.
Επόμενη ημέρα εξέτασης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι η ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιουνίου, όπου θα διαγωνιστούν σε Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών & Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).
Το πρόγραμμα των εξετάσεων των Γενικών Λυκείων
Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ
Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων