Πανελλήνιες 2024: Απαιτητικά τα θέματα στην Πληροφορική, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες Χημεία και Λατινικά - iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2024: Απαιτητικά τα θέματα στην Πληροφορική, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες Χημεία και Λατινικά

Πανελλήνιες εξετάσεις 2024
Πανελλήνιες εξετάσεις 2024 / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάστηκαν σήμερα, για τις Πανελλήνιες 2024, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Οι μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Λατινικά και όπως σχολιάζουν οι καθηγητές Λατινικών του Ομίλου Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, τα θέματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλαδικές 2024: Οι καλά προετοιμασμένοι στα Λατινικά θα πετύχουν υψηλές βαθμολογίες

Γράφουν συγκεκριμένα: «Οι υποψήφιοι του 1ου Επιστημονικού Πεδίου εξετάζονται σήμερα στο μάθημα των Λατινικών Προσανατολισμού. Τα θέματα σήμερα, σε συνέχεια της λογικής των προηγουμένων ετών, δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία και οι προετοιμασμένοι μαθητές αναμένεται να ολοκληρώσουν τις απαντήσεις χωρίς να έχουν πίεση χρόνου.
Οι ερωτήσεις εισαγωγής και ετυμολογικών κρίνονται αναμενόμενες, η Γραμματική ακολουθεί τον τρόπο εξέτασης των προηγούμενων ετών και μια ερώτηση (Γ2.α.) μοιάζει υφολογικά με τα Θέματα της Τράπεζας Θεμάτων. Οι Παρατηρήσεις στο Συντακτικό δεν είναι πολλές σε πλήθος και χαρακτηρίζονται εύκολες.
Οι εκφωνήσεις σε όλα τα Θέματα είναι σαφείς και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι αναμένεται να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες».

Πανελλαδικές 2024: Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η Χημεία

Για τα θέματα που «έπεσαν» στη Χημεία (της Ο.Π. Θετικών Σπουδών και της Ο.Π. Σπουδών Υγείας) η ομάδα των καθηγητών Χημικών του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ αναφέρει:

«Σήμερα οι μαθητές του 2ου και 3ου πεδίου εξετάζονται στο μάθημα της Χημείας Προσανατολισμού. Τα Θέματα καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταζόμενης ύλης και είναι προσανατολισμένα στο πνεύμα του σχολικού βιβλίου και ως εκ τούτου ένας υποψήφιος που έχει κατανοήσει και έχει διαβάσει καλά το σχολικό εγχειρίδιο δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα: Το θέμα Α δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία και επομένως δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους υποψηφίους. Αντίστοιχα, το θέμα Β περιέχει βατά θέματα θεωρίας χωρίς να εμφανίζει ιδιαιτερότητες. Το θέμα Γ περιέχει την αναμενόμενη θεματολογία και ενδεχομένως θα δυσκολέψει τους υποψηφίους στις ενώσεις Λ και Μ του θέματος Γ1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι αναμενόμενο, μεγαλύτερη δυσκολία παρουσιάζει το Θέμα Δ, το οποίο όμως δεν απαιτεί εξειδικευμένους χειρισμούς με εξαίρεση το ερώτημα Δ3.α.».

Πανελλαδικές 2024: Αυξημένης δυσκολίας και έκτασης, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τα θέματα στην Πληροφορική

Όσον αφορά τα θέματα στην Πληροφορική, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής, η ομάδα καθηγητών Πληροφορικής του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ αναφέρει:

«Τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής είναι αυξημένης δυσκολίας αλλά και έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το Α Θέμα της θεωρίας δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στους υποψηφίους. Το Θέμα Β είναι σαφώς πιο απαιτητικό και ειδικά το ερώτημα Β4, το οποίο απαιτεί πολύ καλή κατανόηση της ύλης και συνδυαστική σκέψη.
Το Θέμα Γ είναι πιο απαιτητικό από το Δ και παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία στην υλοποίησή του. Τέλος, το Θέμα Δ κρίνεται αναμενόμενο και οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι αναμένεται να ανταποκριθούν σε αυτό με επάρκεια.
Γενικά, τα φετινά θέματα Πληροφορικής είναι τα πιο απαιτητικά των τελευταίων ετών και μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα καταφέρουν να απαντήσουν σωστά σε όλα τα θέματα».

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα στα Λατινικά

Δείτε τα θέματα των Λατινικών πατώντας εδώ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα στη Χημεία

Δείτε τα θέματα της Χημείας πατώντας εδώ:

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα στην Πληροφορική

Δείτε τα θέματα της Πληροφορικής πατώντας εδώ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις στα Λατινικά

Δείτε τις απαντήσεις στα Λατινικά:

Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις στη Χημεία

Δείτε τις απαντήσεις στη Χημεία:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις στην Πληροφορική

Δείτε τις απαντήσεις στην Πληροφορική:

Δείτε τα θέματα στα Λατινικά

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τα θέματα της Χημείας

Δείτε τα θέματα στην Πληροφορική

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν (την Παρασκευή 31 Μαΐου) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (δείτε εδώ τα θέματα που «έπεσαν» και εδώ τις απαντήσεις).

Ενώ την Τρίτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Τα επόμενα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές των ΓΕΛ (την Τετάρτη 12 Ιουνίου) είναι τα εξής:

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2024

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Πανελλήνιες 2024 στο iefimerida.gr

Συντονιστείτε στο iefimerida.gr για κάθε είδηση που αφορά τις Πανελλήνιες 2024.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ