Τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις αριστούχων που μπήκαν Ιατρική -Δεν τους φρέναραν ούτε ο Covid ούτε η δυσλεξία - iefimerida.gr

Τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις αριστούχων που μπήκαν Ιατρική -Δεν τους φρέναραν ούτε ο Covid ούτε η δυσλεξία

Πρώτοι πανελλαδικών
Αριστούχοι των Πανελλαδικών μιλούν στο iefimerida
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προσωπικές ιστορίες των «πρωταγωνιστών» των Πανελλαδικών, δηλαδή των υποψηφίων που πρώτευσαν με τις επιδόσεις τους, διδάσκουν και συγκινούν.

Οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζονται, ήταν συχνά αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια και δυσκολίες, όμως κατάφεραν να τα προσπεράσουν, με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο. Το iefimerida.gr παρουσιάζει τρεις αριστούχους από τα φροντιστήρια έλιξ, με τα οποία συνεργάστηκε για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θανάσης Αγγελίδης, με 19.640 μόρια, στην Ιατρική Θεσσαλονίκης: «Προσπάθησα και δικαιώθηκα»

Ο Θανάσης Αγγελίδης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Κατάγεται από αγροτική περιοχή και το 2021 πέρασε στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης. Ήταν από τα παιδιά που έδωσαν Πανελλαδικές την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού, με τηλεκπαίδευση - και μάλιστα με μειωμένη ύλη.

Ο Θανάσης Αγγελίδης
Ο Θανάσης Αγγελίδης

Αφού ολοκλήρωσε το 1ο έτος της Φαρμακευτικής αποφάσισε να διεκδικήσει το όνειρό του για την Ιατρική Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε ξανά την προσπάθειά του, μέσα από τα φροντιστήρια έλιξ, έχοντας να αντιμετωπίσει μια αυξημένη ύλη, μέρος της οποίας διδάχθηκε για πρώτη φορά φέτος. Το ισχυρό του κίνητρο, οι ικανότητές του και η θέλησή του τον οδήγησαν σε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα των 19.640 μορίων, με τους εξής βαθμούς:

• Φυσική 20
• Χημεία 20
• Βιολογία 20
• Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία 18,2

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το 2021 πέρασα στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης. Σπούδασα έναν χρόνο αλλά κατάλαβα πως δεν με εκφράζει, καθώς δεν θα είχα επαφή με τον άνθρωπο. Με ενδιαφέρει η κοινωνική διάσταση της Ιατρικής, και γι' αυτό προσανατολίζομαι στην Παθολογία. Αν και διαμεσολάβησε ένας χρόνος από όταν έδωσα Πανελλαδικές και είχα αντιμετωπίσω ύλη που δεν είχα διδαχθεί, πήρα την απόφαση να το επιχειρήσω ξανά. Προσπάθησα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε» λέει στο iefimerida.gr ο Θανάσης Αγγελίδης.

Δανάη-Βασιλική Αλεξίου, με 19.460 μόρια, στην Ιατρική Θεσσαλονίκης: «Νιώθω τεράστια χαρά και δικαίωση»

Συγκλονιστική είναι και η επίδοση της Δανάης-Βασιλικής Αλεξίου, η οποία προέρχεται από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Η Δανάη-Βασιλική, με κόπο και επιμονή, κατάφερε σχεδόν το απόλυτο στους βαθμούς των τεσσάρων μαθημάτων που έδωσε:

• Φυσική 19,9
• Χημεία 20
• Βιολογία 19,8
• Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία 17,6

Τη ρωτήσαμε πώς νιώθει τώρα που η μεγάλη προσπάθειά της απέδωσε καρπούς και τι την οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων νιώθω τεράστια χαρά και δικαίωση, καθώς είδα τους κόπους μου να ανταμείβονται. Βέβαια, στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν σημαντικά και οι κοντινοί μου άνθρωποι, το φροντιστήριο και το σχολείο. Όλοι τους με στήριξαν και ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτού του αγώνα» λέει στο iefimerida.gr.

Η Δανάη-Βασιλική Αλεξίου
Η Δανάη-Βασιλική Αλεξίου

Σύμφωνα με τη Δανάη-Βασιλική Αλεξίου, «η διαδικασία των Πανελλαδικών έδειξε ότι αρκούν τρία πράγματα για να πετύχει κανείς τους στόχους του: Η λαχτάρα να εκπληρώσει κανείς τα όνειρά του, ένα οργανωμένο σχέδιο για να το υλοποιήσει και η αποφασιστικότητα για να προχωρήσει μπροστά σε έναν τέτοιον αγώνα, όπως είναι αυτός των Πανελλαδικών».

Άννα Τσιάμη στο iefimerida.gr: «Δεν είναι πάθηση η δυσλεξία»

Το δικό της μήνυμα στέλνει μέσω του iefimerida.gr και η Άννα Τσιάμη, μαθήτρια στα φροντιστήρια έλιξ (3ο Επιστημονικό Πεδίο / Σπουδές Υγείας) τα τελευταία δυο χρόνια, η οποία επίσης πέρασε στην Ιατρική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άννα Τσιάμη, από το 1ο ΓΕΛ Πεύκων Θεσσαλονίκης, είναι ένα παιδί με διαγνωσμένη δυσλεξία και έδωσε προφορικές εξετάσεις. Οι επιδόσεις της, που της εξασφάλισαν 18.880 μόρια, καθηλώνουν:

• Φυσική 19,6
• Χημεία 18,6
• Βιολογία 20
• Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία 16,2

«Δυστυχώς, πολλά δυσλεκτικά παιδιά περιθωριοποιούνται. Ωστόσο, είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης, δεν είναι πάθηση η δυσλεξία» είπε στο iefimerida.gr.

Η Άννα Τσιάμη
Η Άννα Τσιάμη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ