ΣΥΡΙΖΑ και φίμωση του Τύπου - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΣΥΡΙΖΑ και φίμωση του Τύπου

Δεν υπάρχει οργανωμένο και σοβαρό κράτος στον κόσμο που να μην διαθέτει και χρησιμοποιεί μυστικά κονδύλια και μυστικές υπηρεσίες.

Ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα πράγματα...

Τέτοια «μυστικά», έχει και η Ελλάδα. Μια χώρα που ιστορικά αντιμετωπίζει απειλές, κινδύνους, υπονομεύσεις και προβοκάτσιες σχεδόν από το σύνολο των γειτόνων της.

Η ειδοποιός διαφορά με τα άλλα κράτη που διαθέτουν «μυστικά», είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε οργανωμένο ούτε, πολύ περισσότερο μάλιστα, σοβαρό κράτος!

Άστραψε και βρόντηξε ο Αλέξης Τσίπρας κι’ άρχισε ν’ απειλεί με διώξεις για... κατασκοπεία το iefimerida, επειδή δημοσίευσε «απόρρητες» πληροφορίες για «μυστικά κονδύλια» και την διαχείρισή τους. Οι πληροφορίες αυτές είναι... κατατεθειμένες εκ του νόμου (!) στην Βουλή, και αφορούν καταγραφές του τελευταίου 10ημέρου...

Το iefimerida, ενήργησε όπως θα ενεργούσε οποιοσδήποτε δημοσιογραφικός οργανισμός ανά την υφήλιο που σέβεται το λειτούργημά του: δημοσίευσε τις πληροφορίες που είχε (και οι οποίες στην συνέχεια ΔΕΝ διαψεύστηκαν από το επίσημο κράτος...), και που αφορούσαν σε επίσημα έγγραφα με καταγραφές συγκεκριμένων «μυστικών δαπανών»-τίποτε πέραν αυτού. Και απειλείται με διώξεις για... κατασκοπεία!

Αλλά η πραγματική βόμβα για κακοδιαχείριση (και δη με κατηγορίες για «προσωπική ιδιοτέλεια και όφελος»!) μυστικών κονδυλίων, δεν... μπήκε από κάποιο μέσο ενημέρωσης, έστω την αντιπολίτευση, ή επιτέλους από... πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών! Την έβαλαν κατά τον πλέον επίσημο και δημόσιο τρόπο, και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού και του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου, δύο.... αλληλουβριζόμενοι και αλληλοκατηγορούμενοι υπουργοί της κυβέρνησης!


Ο ένας μάλιστα, ο κ. Καμμένος, γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ότι κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι ιδιοποιήθηκε περί τα 50 εκατομμύρια, που του έδωσε... ο Σόρος για να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία και χρηματοδότηση lobbies στα Σκόπια, προκειμένου να ξεπερασθούν εκεί εμπόδια για την υπερψήφιση της! Και ο δεύτερος, ανταπέδωσε τα πυρά, επισήμανε ότι «η διαχείριση και η κίνηση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου κατατίθενται όλες από πλευράς του στην Βουλή...» και κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας, ότι «αδιαφάνεια, ύποπτη διαχείριση και ερωτηματικά, διαπιστώνεται με το πώς αυτός διαχειρίζεται τα μυστικά κονδύλια που έχει το δικό τους υπουργείο...»

Ξαναλέμε: όλα αυτά τα ιλαροτραγικά, διαδραματίσθηκαν ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αντί ν’ αντιδράσει ως υπεύθυνος ηγέτης καλώντας τους δυο υπουργούς του να βγάλουν... «την σιωπή» και να φερθούν όπως αρμόζει στο αξίωμά τους (θα ήταν πολύ ν’ απαιτήσει κανείς από τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό να τους απολύσει επί τόπου!), αμήχανος υπομειδιώντας και... χαριτολογώντας, γύρισε προς τ’ άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και είπε «είδατε τι τραβάω με τον Κοτζιά και τον Καμμένο...»!

Φύλαξε την... οργή του για να απειλήσει λίγες ώρες αργότερα έναν δημοσιογράφο και ένα μέσο ενημέρωσης, που δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από την δουλειά τους, και μάλιστα περιοριζόμενοι στην αναφορά συγκεκριμένων επίσημων εγγράφων (χωρίς σχόλια και κριτική).

Δεν έχει νόημα να θυμίσει κανείς στον κ. Τσίπρα (που κατηγορεί το μέσον και την αξιωματική αντιπολίτευση για... αντικυβερνητική συνωμοσία!), ότι ο ίδιος ως αντιπολίτευση κατά τον πλέον δημόσιο και επίσημο τρόπο, με έκτακτη συνέντευξη τύπου κατά την οποία μάλιστα δεν αναφέρθηκε απλώς αλλά... μοίρασε φωτοτυπίες απόρρητων εγγράφων για μυστικά κονδύλια. Αυτός είναι....«πρώτη φορά Αριστερά»

Σε προφανή πανικό, η εν αποδρομή κυβέρνηση, δεν διστάζει (και θα συνεχίσει να μην διστάζει...) να απειλεί, διώκει, προσπαθεί να τρομοκρατήσει για να φιμώσει την ενημέρωση και τους λειτουργούς της. Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτοϋπονομεύεται, εξευτελίζεται, διαβάλλει και απαξιώνει την χώρα και την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ