Πώς κατάφερε το Πεκίνο να φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη πόλη -Άφησε πίσω τη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Πώς κατάφερε το Πεκίνο να φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη πόλη -Άφησε πίσω τη Νέα Υόρκη

33 δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν πέρυσι σ' εκείνους που φιλοξενεί το Πεκίνο
33 δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν πέρυσι σε εκείνους που φιλοξενεί το Πεκίνο / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Andy Wong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη του πλανήτη φιλοξενεί πλέον το Πεκίνο.

Σύμφωνα με τη σχετική ετήσια λίστα του Forbes, 33 δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν πέρυσι σε εκείνους που ζουν στην κινεζική πρωτεύουσα, ανεβάζοντας στους 100 τον συνολικό τους αριθμό -μόλις έναν παραπάνω από τη Νέα Υόρκη, που φιγουράριζε τα τελευταία επτά χρόνια στην κορυφή. Ωστόσο, η συνολική καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων της αμερικανικής μεγαλούπολης ξεπερνά κατά 80 δισ. δολάρια εκείνη των ομολόγων τους στο Πεκίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πλουσιότερος κάτοικος της πρωτεύουσας της Κίνας, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 35,6 δισ. δολαρίων, είναι ο Ζανγκ Γιμίνγκ, ιδρυτής του Tik Tok και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας ByteDance, ενώ στη Νέα Υόρκη παραμένει ο πρώην δήμαρχος -και διεκδικητής στις περασμένες εκλογές του χρίσματος των Δημοκρατικών- Μάικλ Μπλούμπεργκ, με περιουσία 59 δισ. δολαρίων.

Η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου ωφέλησε τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους

Η ταχεία ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα και η άνοδος των τεχνολογικών της κολοσσών και χρηματαγορών επέτρεψαν στο Πεκίνο να διεκδικήσει την κορυφή.

Η Κίνα, όπως και οι ΗΠΑ, είδαν τους τεχνολογικούς τους κολοσσούς να γιγαντώνονται ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι κατέφυγαν στις διαδικτυακές αγορές και αναζήτησαν πηγές ψυχαγωγίας στο Ίντερνετ, με αποτέλεσμα να σωρεύσουν τεράστια πλούτη οι ιδρυτές και οι μέτοχοι αυτών των εταιρειών.

Έτσι η Κίνα -μαζί με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο- πρόσθεσε στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων της άλλους 210 πέρυσι, τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα ανά την υφήλιο, και με 698 πλησιάζει τις ΗΠΑ, που παραμένει στην κορυφή με 724.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μισοί από τους νέους δισεκατομμυριούχους της χώρας έχτισαν τις περιουσίες τους από τεχνολογικά ή κατασκευαστικά πρότζεκτ, όπως η Κέιτ Γουόνγκ, που έβγαλε «τρελά λεφτά» από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σύμφωνα με το «Forbes», 493 δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν πέρυσι στη σχετική λίστα, δηλαδή περίπου ένας ανά 17 ώρες.

Στην τρίτη θέση φιγουράρει η Ινδία με 140, ενώ οι 1.149 συνολικά δισεκατομμυριούχοι από την Ασία και τον Ειρηνικό διαθέτουν συνολική περιουσία 4,7 τρισ. δολαρίων, έναντι 4,4 τρισ. των Αμερικανών ομολόγων τους.

Πάντως, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη παραμένει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Τζεφ Μπέζος, που είδε την περιουσία του να αυξάνεται πέρυσι κατά 64 δισ. δολάρια, στα 177 δισ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δισεκατομμυριούχοι Πεκίνο Νέα Υόρκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ