Μεγαλύτερα «κουρέματα» στα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο - iefimerida.gr

Μεγαλύτερα «κουρέματα» στα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

αγρότες
Φωτογραφία αρχείου: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγαλύτερα «κουρέματα» των κόκκινων αγροτικών δανείων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Ενιαίου Ειδικού Εκκαθαριστή, την PQH στον οποίο έχουν περάσει από το 2016 δάνεια των «κακών» τραπεζών που τέθηκαν υπό εκκαθαρίση, δίνει το νέο πλαίσιο που προβλέπεται από το νομοσχέδιο του υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη 27/2 στη Βουλή.

Από τα 3,5 δισ ευρώ που διαχειρίζεται σήμερα η PQH, περίπου 1 δισ ευρώ αφορά αγροτικά δάνεια (σε λογιστικούς όρους) και με τις παρεμβάσεις που προωθούνται θα μπορέσουν να γίνουν μεγαλύτερες μειώσεις και διαγραφές οφειλών, καθιστώντας τις ρυθμίσεις βιώσιμες που θα επιτρέψει την επανεκκίνηση της παραγωγικής δραστηριότητας.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ