Νέα ξενοδοχεία και εντυπωσιακές επενδύσεις με κήπους, πισίνες και θέα στη θάλασσα. Πρεμιέρα, επεκτάσεις και hotel management σε Κρήτη, Πάρο και Πάτμο.
Παρά τις πιέσεις στην οικονομία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, εγχώρια και διεθνή κεφάλαια συνεχίζουν να τοποθετούνται στην ελληνική αγορά με αρκετές ξενοδοχειακές επενδύσεις να προχωρούν κανονικά, αποτυπώνοντας τη στρατηγική ανάπτυξη της φιλοξενίας στη χώρα μας.
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένονται σημαντικές, νέες αφίξεις σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς με το πρώτο crash test να είναι προ των πυλών.
Χανιά: Νέο ξενοδοχείο Hilton Chania και πρώτο πανελλαδικό άνοιγμα του Fauchon Café Pâtisserie
Τον Ιούνιο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το ξενοδοχείο Hilton Chania Old Town Resort & Spa, στην ακτή Κανάρη στα Χανιά Κρήτης.
Διευρύνοντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, ο όμιλος Τσιλεδάκη και η Hotelleading χτίζουν ένα νέο σημείο αναφοράς για τα Χανιά με μια μονάδα που περιλαμβάνει πάνω από ογδόντα δωμάτια, διαμερίσματα και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ένας μεγάλος αριθμός των δωματίων είναι ήδη sold out για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, με τις τιμές να κυμαίνονται σε ένα ενδεικτικό range από 368 ευρώ έως 515 ευρώ (δίκλινο Grand Deluxe Room με θέα στη θάλασσα και ιδιωτική πισίνα).
Με στόχο τη δωδεκάμηνη λειτουργία, οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου προσφέρουν χώρους ευεξίας, εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες, εστιατόρια και αίθουσες για συνέδρια και εκδηλώσεις.
Ακόμη, στο νέο κατάλυμα, κάνει πανελλαδική πρεμιέρα το Fauchon Café Pâtisserie, προσφέροντας μια επιλεγμένη συλλογή εκλεκτών γαλλικών προϊόντων. Ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι διαθέσιμο και για το γνωστό five o’clock tea, με γαλλικά σάντουιτς, scones και mini pâtisserie.
Πανελλαδική πρεμιέρα για το Fauchon Café Pâtisserie που φέρνει γαλλικό άρωμα στο ολοκαίνουργιο Hilton Chania Old Town Resort and Spa
SWOT και Marriott βλέπουν άνοδο στην Πάρο και επενδύουν σε ιδιωτικές βίλες
Σε μια έκταση 19.000 τ.μ., κοντά στο κέντρο της Νάουσας, ξεκινά στην Πάρο το νέο ξενοδοχειακό εγχείρημα OVEA Paros, του οποίου τη διαχείριση έχει αναλάβει η SWOT Hospitality. Οι πόρτες του θα ανοίξουν κατά την έναρξη της θερινής σεζόν και, σύμφωνα με τα όσα λένε οι συντελεστές, περιλαμβάνει 21 σουίτες και βίλες με ιδιωτικές πισίνες σε μια φιλοσοφία ενός ιδιωτικού και αυτόνομου περιβάλλοντος διαμονής.
Καθαρές γραμμές, φυσικά υλικά και στοιχεία από την κυκλαδίτικη αισθητική προσελκύουν το ταξιδιωτικό κοινό.
Με κήπους που εκτείνονται σε 10.000 τετραγωνικά μέτρα, ανοιχτό ορίζοντα και θέα προς το Αιγαίο, τα εστιατόρια της νέας μονάδας εστιάζουν στη μεσογειακή κουζίνα και στην ελληνική γεύση, «παίζοντας» ανάμεσα στην παράδοση και στην καινοτομία, αλλά με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Ενδεικτικά, για πέντε διανυκτερεύσεις μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ένα δωμάτιο-σουίτα (35 τ.μ.) με θέα στη θάλασσα, πισίνα και αυλή, προσφέρεται σε τιμές από 3.500 έως 4.500 ευρώ.
«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια εμπειρία με ξεκάθαρη κυκλαδίτικη ταυτότητα, όπου η γαστρονομία βρίσκεται στον πυρήνα, σε άμεση σύνδεση με την αρχιτεκτονική και τον συνολικό σχεδιασμό. Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό εκφράζει μια πιο ουσιαστική προσέγγιση στην πολυτελή διαμονή», λέει σχετικά ο Πάνος Κωνσταντινίδης, CEO της SWOT Hospitality.
Στο ίδιο κλίμα, ανοίγει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και το OROSEA Paros που αποτελεί την καινούργια προσθήκη στα Marriott Autograph Collection.
Με βαριά πλην μίνιμαλ αρχιτεκτονική και έμφαση στην αισθητική του γλυπτού και της πέτρας, χτίστηκε στον Παλαιόπυργο, περιοχή κοντά στη Νάουσα. Με το κόστος επένδυσης να αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, η έκτασή του ξεπερνά τα 4.000 τ.μ. και περιλαμβάνει 40 ευρύχωρες open plan σουίτες με πισίνα.
Στα συν της συγκεκριμένης μονάδας είναι ο αμπελώνας της μέσω του οποίου προωθεί το παριανό κρασί με βραδιές οινογνωσίας στο Aurea Sunset Bar. Άλλωστε, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του νέου ξενοδοχείου (Ηλίας Γκρέκης) επιχείρησε να συνδυάσει την αγάπη του για την Πάρο και για το κρασί, επιθυμώντας να προσελκύσει επισκέπτες που αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας.
Πάτμος: Το SMERC πρόσθεσε νέες σουίτες στο ξενοδοχείο Patmos Aktis
Με 33 νέες σουίτες που θα είναι διαθέσιμες από την αρχή της θερινής σεζόν, το ξενοδοχείο Patmos Aktis επεκτείνεται μετά την απόβαση του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC), που ανέλαβε την ανακαίνιση, επενδύοντας σε μια όλο και πιο αναπτυσσόμενη τουριστικά Πάτμο.
Πλέον, ως Patmos Aktis a Luxury Collection Resort and Spa, η μονάδα διαθέτει συνολικά περισσότερες από 100 σουίτες με θέα τη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες. Η συγκεκριμένη επένδυση σηματοδοτεί την πρώτη παρουσία του εμβληματικού brand The Luxury Collection της Marriott στα Δωδεκάνησα και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας η εν λόγω αναβάθμιση αποδίδει ήδη, με ανοδικό κύκλο εργασιών.
Παράλληλα, το ξενοδοχείο ανακοίνωσε την αποκλειστική συνεργασία με το φημισμένο ιταλικό εστιατόριο «Barolo» συστήνοντας τα signature πιάτα του.
Τέλος, η διοίκηση του Patmos Aktis δίνει μεγάλη έμφαση στο wellness and spa με εγκαταστάσεις ευεξίας, γυμναστήριο και εξατομικευμένες υπηρεσίες yoga και sound healing, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την Πάτμο ως προορισμό εναλλακτικής φιλοξενίας.