Κάστρο Ηλείας: Το χωριό που βρήκε το «μυστικό» της ζωής -Τέσσερις αιωνόβιες γυναίκες το αποδεικνύουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Κάστρο Ηλείας: Το χωριό που βρήκε το «μυστικό» της ζωής -Τέσσερις αιωνόβιες γυναίκες το αποδεικνύουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα επιβλητικό σημείο, στη σκιά του μεσαιωνικού κάστρου Χλεμούτσι, τέσσερις γυναίκες που έχουν περάσει τα 100 έτη ζωής δείχνουν πως στην περιοχή ίσως και να έχουν βρει το «μυστικό» της μακροζωΐας.Στο μικρό χωριό Κάστρο, με θέα τη Ζάκυνθο και το Ιόνιο ο χρόνος κυλάει αργά και... χαλαρά κάτι από το οποίο φαίνεται πως επωφελούνται τέσσερις συμπαθέστατες γιαγιάδες 105 και 100 ετών αντίστοιχα.

Την Κυριακή, μάλιστα, όπως αναφέρει το ilialive, τιμήθηκαν με ένα ιδιαίτερο βραβείο αυτό της Ηλικίας από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρο «Ο Παλαιολόγος».

Η Ελένη Κουρή διανύει το 105ο έτος της

υΤο ίδιο και η συνομήλική της Κωνσταντίνα Ζωγοπούλο

Τρίτη από τις αιωνόβιες γυναίκες του Κάστρου, είναι η Βεατρίκη Πανταζή

Τέταρτη είναι η Παναγιώτα Κουρή, η οποία έκλεισε εκατό χρόνια ζωής και την πλακέτα παρέλαβε ο γιος της.

Βέβαια, ο... λογαριασμός δεν σταματάει σε αυτές τις κυρίες, καθώς, στο χωριό κατοικούν και άλλοι υπερήλικες που φαίνεται πως απολαμβάνουν με στιλ το πανέμορφο τοπίο και τους χαλαρούς ρυθμούς της περιοχής.

Φωτογραφίες ilialive -Χρήστος Ασημακόπουλος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ