Κριμαία: Ο «Νταρθ Βέιντερ» δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος - iefimerida.gr

Κριμαία: Ο «Νταρθ Βέιντερ» δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υποψηφιότητα του Νταρθ Βέιντερ, των Star Wars, τελικά απορρίφθηκε επειδή ο φάκελος ήταν ελλιπής. Ένας 58χρονος, όπως όλα δείχνουν, Ουκρανός, είχε ισχυρή παρουσία και στις διαδηλώσεις στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, φορώντας την στολή του Νταρθ Βέιντερ. Είναι ένα από τα στελέχη του «Κόμματος του Ίντερνετ», με το οποίο και θα διεκδικούσε την προεδρία στις εκλογές της 25 Μαΐου.

Όμως, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητά του.

Ο Άρχοντας των Σιθ έβγαλε την Πέμπτη σε διαμαρτυρία τους υποστηρικτές του, από διάφορα... γαλαξιακά είδη, την Πέμπτη μπροστά από τα γραφεία της Εκλογικής Επιτροπής.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο «Νταρθ Αλεξέγεβιτς Βέιντερ» (όπως είναι το όνομά του στο διαβατήριο) κρίθηκαν προβληματικά από τις εκλογικές αρχές. Ο Βέιντερ είχε αλλάξει επισήμως και εντελώς νόμιμα το όνομά του -νωρίτερα λεγόταν Βίκτορ Σεβτσένκο, με το οποίο και είχε κάνει την τελευταία φορολογική του δήλωση (φαίνεται πως αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα).

«Ίσως μοιάζει με αστείο, αλλά δεν είναι» είπε για την υποψηφιότητα Βέιντερ, το μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ιγκόρ Ζιντένκο. «Κάποιος προσπαθεί να μετατρέψει σε φάρσα τις εκλογές» εξήγησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ