Το ελληνικό πλοίο στα στενά της Μάλακα: Κανένα ίχνος από το μοιραίο Boeing - Δεν είδαμε κανέναν να ψάχνει - iefimerida.gr

Το ελληνικό πλοίο στα στενά της Μάλακα: Κανένα ίχνος από το μοιραίο Boeing - Δεν είδαμε κανέναν να ψάχνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό έστω και κάποιον αντικειμένων από τη μοιραία πτήση ΜΗ 370 της Malaysia Airlines, καθώς, και τα μέλη του ελληνικού πλοίου «ELKA Athina» που πέρασαν από τα στενά της Μάλακα δεν βρήκαν κανένα ίχνος από το εξαφανισμένο Boeing.Νωρίτερα το ελληνικό πλοίο έλαβε μήνυμα για την ύπαρξη αντικειμένων στη θαλάσσια περιοχή των στενών της Μάλακα με ενδείξεις πως πρόκειται για ευρήματα (βαλίτσες;) από το μοιραίο αεροσκάφος.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε το iefimerda με τον ανθυποπλοίαρχο, Δημήτρη Καραγιάννη, δεν επιβεβαιώθηκαν αυτές οι ενδείξεις.

Ειδικότερα ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι το πλοίο πέρασε από τα στενά της Μάλακα, ωστόσο, δεν υπήρχε τίποτα στην επιφάνεια ούτε αντικείμενα ούτε κάποιο ίχνος ή συντρίμμια από το Boeing.

Εκείνο μάλιστα που αναφέρθηκε είναι πως η κατάσταση στην περιοχή θυμίζει μια συνηθισμένη ημέρα στην θάλασσα, χωρίς να υπάρχουν ούτε πλοία και σωστικά συνεργεία που να διεξάγουν έρευνες, αλλά ούτε και ελικόπτερα.

Σε γενικές γραμμές τίποτα δεν θυμίζει πως στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούνται εντατικές έρευνες για την ανεύρεση του εξαφανισμένου εδώ και δέκα ημέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι οδηγίες που έχει το πλήρωμα του πλοίου είναι να μην ειδοποιήσει τις Αρχές της περιοχής παρά μόνο εάν εντοπίσει κάποιο αντικείμενο ή έχει νέες ενδείξεις.

Το θρίλερ με το μήνυμα για τις βαλίτσες στην επιφάνεια

Το ελληνικό πλοίο, συμφερόντων του εφοπλιστή Καρνέζη, έλαβε νωρίτερα μήνυμα για την ύπαρξη αντικειμένων στη θάλασσα στην περιοχή των Στενών της Μάλακας με ενδείξεις πως πρόκειται για τα πρώτα ευρήματα από το εξαφανισμένο Boeing.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ώρες πήραν μήνυμα από παράκτιο σταθμό της Ινδονησίας με στίγμα: πλάτος 0551 βόρειο και μήκος 09657,5 ανατολικό, ότι στην περιοχή βρέθηκαν βαλίτσες που ενδεχομένως να ανήκουν στους επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines.

Πλοίαρχος του ELKA Athina είναι ο Δημήτρης Ζαμπέλης και ανθυποπλοίαρχος ο Δημήτρης Καραγιάννης. Τo iefimerida επικοινώνησε πριν από λίγο με τον ανθυποπλοίαρχο κ. Καραγιάννη, ο οποίος επιβεβαίωσε το μήνυμα για ύπαρξη βαλιτσών στην περιοχή. Οπως ανέφερε, το σήμα ήταν για σημείο το οποίο απέχει περίπου 4 ώρες από τη θέση τους και είναι όλοι σε εγρήγορση από εκείνη τη στιγμή.

Το iefimerida επικοινώνησε με τον ανθυποπλοίαρχο του πλοίου συμφερόντων Καρνέζη, Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες. «Πράγματι λάβαμε σήμα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται περίπου 4 ώρες μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, που πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουν δει κάποιο στοιχείο.

Οπως εξήγησε, ούτε τα παραπλέοντα πλοία, που έλαβαν το ίδιο σήμα, δεν έχουν εντοπίσει κάτι, καθώς σε τέτοια περίπτωση υπάρχει άμεση ενημέρωση. «Μόλις κάποιος δει κάτι από ένα από τα πλοία, πρέπει να ενημερώσει απευθείας όλα τα υπόλοιπα, όπως πρέπει να κάνουμε και εμείς», τόνισε και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στα Στενά της Μάλακας, βόρεια της Σουμάτρας, για το οποίο το σήμα από το σταθμό της Ινδονησίας ανέφερε ύπαρξη βαλιτσών στο νερό, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αντικείμενα από το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, από το οποίο δεν έχει βρεθεί ίχνος από τη στιγμή που χάθηκε από τα ραντάρ.

«Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, αυτό θα βοηθήσει τον εντοπισμό τυχόν αντικειμένων. Ακόμη είναι ημέρα εδώ, τη νύχτα σαφώς θα είναι πιο δύσκολο να βρούμε κάτι», πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά από τη λήψη του πρώτου σήματος ανέφερε: «Από τη στιγμή που λάβαμε το σήμα, οι βάρδιες που είναι στο πιλοτήριο δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, προκειμένου να εντοπίσουν οποιαδήποτε ένδειξη στο νερό. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ