Τι είπε ο ανθυποπλοίαρχος του «ELKA Athina» στο iefimerida σχετικά με το σήμα για αντικείμενα από το Boeing στο νερό [ηχητικό] - iefimerida.gr

Τι είπε ο ανθυποπλοίαρχος του «ELKA Athina» στο iefimerida σχετικά με το σήμα για αντικείμενα από το Boeing στο νερό [ηχητικό]

Τι είπε ο ανθυποπλοίαρχος του «ELKA Athina» στο iefimerida σχετικά με το σήμα γι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε το πλήρωμα του «ΕLKA Athina» από τη στιγμή που έλαβε σήμα για την ύπαρξη αντικειμένων, πιθανότατα από το εξαφανισμένο Boeing, στη θάλασσα, στα Στενά της Μάλακας.

Το iefimerida επικοινώνησε με τον ανθυποπλοίαρχο του πλοίου συμφερόντων Καρνέζη, Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες. «Πράγματι λάβαμε σήμα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται περίπου 4 ώρες μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, που πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουν δει κάποιο στοιχείο.

Οπως εξήγησε, ούτε τα παραπλέοντα πλοία, που έλαβαν το ίδιο σήμα, δεν έχουν εντοπίσει κάτι, καθώς σε τέτοια περίπτωση υπάρχει άμεση ενημέρωση. «Μόλις κάποιος δει κάτι από ένα από τα πλοία, πρέπει να ενημερώσει απευθείας όλα τα υπόλοιπα, όπως πρέπει να κάνουμε και εμείς», τόνισε και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στα Στενά της Μάλακας, βόρεια της Σουμάτρας, για το οποίο το σήμα από το σταθμό της Ινδονησίας ανέφερε ύπαρξη βαλιτσών στο νερό, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αντικείμενα από το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, από το οποίο δεν έχει βρεθεί ίχνος από τη στιγμή που χάθηκε από τα ραντάρ.

«Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, αυτό θα βοηθήσει τον εντοπισμό τυχόν αντικειμένων. Ακόμη είναι ημέρα εδώ, τη νύχτα σαφώς θα είναι πιο δύσκολο να βρούμε κάτι», πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά από τη λήψη του πρώτου σήματος ανέφερε: «Από τη στιγμή που λάβαμε το σήμα, οι βάρδιες που είναι στο πιλοτήριο δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, προκειμένου να εντοπίσουν οποιαδήποτε ένδειξη στο νερό. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση».

Ακούστε τον ανθυποπλοίαρχο του ELKA Athina

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ