Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία φυσικά λευκαντικά δοντιών σύμφωνα με το Harper's Bazaar - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία φυσικά λευκαντικά δοντιών σύμφωνα με το Harper's Bazaar

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν χρειάζεται στις μέρες μας να είναι κάποιος αστέρας της showbiz για να διαθέτει λαμπερό χαμόγελο που αστράφτει κάτω από τα φλας των φωτογράφων.

Όσο περισσότερο εισχωρεί το lifestyle στην καθημερινότητα των καταναλωτών, τόσο πιο επιτακτικό γίνεται το αίτημα του καλλωπισμού και της αισθητικοποίησης έστω κι αν αυτό αφορά σε μικρές λεπτομέρειες, όπως η στοματική κοιλότητα. Η υγεία δεν αρκεί. Απαιτείται και κάλλος.

Ποιος όμως δεν θέλει να έχει λευκή οδοντοστοιχία, ειδικά στις μέρες μας που ο καφές, το κρασί και το τσιγάρο αποτελούν μόνιμους «συνταξιδιώτες» μέσα στην καθημερινότητα «αμαυρώνοντας» το χαμόγελο;

Πολλοί προσφεύγουν σε τεχνητές μεθόδους λεύκανσης, άλλοι σε κατ' οίκον δοκιμές χημικών προϊόντων και κάποιοι πιο ψαγμένοι στα προϊόντα που προσφέρει η φύση.

Ποια είναι αυτά, σύμφωνα με το Harper's Bazaar;

-Η λαχανίδα: η πυκνή και σκληρή σύστασή της επιτρέπει τον βαθύ καθαρισμό της οδοντοστοιχίας, καταπολεμώντας ακόμη και τους επιφανειακούς λεκέδες.

-Τυρί: προτιμήστε το ως επιδόρπιο αντί για γλυκό. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο που βοηθούν στην καταπολέμηση των οξέων της στοματικής κοιλότητας. Τα καλύτερα τυριά για τη δουλειά; Το τσένταρ, το μπρι και η φέτα.

-Φράουλες: περιέχουν πανίσχυρες λευκαντικές ουσίες ευεργετικές για την οδοντοστοιχία, καθώς και βιταμίνη C για τους επιφανειακούς λεκέδες και την πλάκα.

-Ξύδι μηλίτη: αν ανακατευτεί με μαγειρική σόδα δημιουργεί ένα πρώτης τάξεως καθαριστικό και λευκαντικό μείγμα για την οδοντοστοιχία.

-Φλούδες πορτοκαλιού ή μπανάνας: προτού τις ξεφορτωθείτε, πετώντας τις στο καλάθι των αχρήστων, εκμεταλλευτείτε πρώτα τα οφέλη τους για τα δόντια. Το ποτάσιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και η βιταμίνη D θα αφαιρέσουν τους λεκέδες και θα σας χαρίσουν έξτρα λευκάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ