Το πιο μακάβριο χριστιανικό έθιμο έφθασε και την Ελλάδα: Η «Μέρα των Νεκρών» τρόμαξε την Αθήνα - iefimerida.gr

Το πιο μακάβριο χριστιανικό έθιμο έφθασε και την Ελλάδα: Η «Μέρα των Νεκρών» τρόμαξε την Αθήνα

Το πιο μακάβριο χριστιανικό έθιμο έφθασε και την Ελλάδα: Η «Μέρα των Νεκρών» τρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο περίεργα και μακάβρια χριστιανικά έθιμα, ενώ οι ρίζες του χάνονται τα βάθη των αιώνων τότε που οι μεγάλες αυτοκρατορίες των Αζτέκων και των Μάγιας μεσουρανούσαν στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Ωστόσο, κανένας δεν θα περίμενε ότι η «Μέρα των Νεκρών» θα κατακτούσε και την ελληνική πρωτεύουσα και κάτι τέτοιο συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στο κτίριο της ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Η «Μέρα των νεκρών», «Dia de los muertos» στα ισπανικά, κάτι σαν το μεξικανικό Χάλογουιν, εορτάζεται από τις 31 Οκτώβρη έως τις 2 Νοέμβρη και είναι ημέρες μνήμης και προσευχής για εκείνους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Το μενού στην γιορτή που έγινε στην Αθήνα περιλάμβανε σκελετούς, κεριά, φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων που δεν είναι πια στη ζωή, αλλά και παραδοσιακές μεξικανικές συνταγές και πολύ χορό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ