Πότε θα ξεπεζέψουν οι Ελληνες από το αυτοκίνητο να πάρουν το ποδήλατο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πότε θα ξεπεζέψουν οι Ελληνες από το αυτοκίνητο να πάρουν το ποδήλατο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει δικαιολογία: όσοι λένε ότι το ποδήλατο στην Αθήνα είναι δύσκολο ή επικίνδυνο δεν λένε αλήθεια. Η βόλτα και η μετακίνηση με ποδήλατο στην πρωτεύουσα είναι από τις καλύτερες. Ο πυρήνας της, ο σκελετός της πόλης, είναι άψογος για ποδήλατο.

Κι αυτό γιατί τα κτίρια έχουν διαστάσεις ανθρώπινης κλίμακας, οι δρόμοι έχουν το πλάτος που χρειάζεται, η καθημερινότητα εκτός σπιτιού είναι γεμάτη ζωντάνια, οι βασικοί προορισμοί είναι κοντά μεταξύ τους και το κλίμα είναι τέλειο.

Ακόμη και στην Πανεπιστημίου, που είναι ένας μεγάλος, κεντρικός δρόμος στο κέντρο, υπάρχει χώρος ώστε να ποδηλατεί ο κόσμος μελλοντικά (η ιδέα της πεζοδρόμησής της δεν νομίζω ότι είναι καλή).

Κάποιοι παραπονούνται ότι δεν μπορούν να κάνουν ποδήλατο στη ζέστη της Αθήνας. Στην Κοπεγχάγη ποδηλατούν με τόσο χιόνι! Εντάξει, αυτό είναι βέβαια μια σύντομη και έξυπνη ή εξυπνακίστικη απάντηση. Η ολοκληρωμένη απάντηση είναι ότι μπορεί ο κόσμος να χρησιμοποιεί το ποδήλατό του δέκα μήνες τον χρόνο, για παράδειγμα, και όχι τους δύο πιο ζεστούς, ή μπορεί να επιλέγει να μετακινηθεί με το ποδήλατο συγκεκριμένες ημέρες. Κάποιοι λένε, επίσης, ότι θα δυσκολεύονταν λόγω του ανάγλυφου της πόλης.

Ωραία, μπορεί κανείς να επιλέγει την πιο σύντομη διαδρομή ή να μην παίρνει το ποδήλατο για 10 χλμ., αλλά να το βάζει στο μετρό και βγαίνοντας από εκεί να συνεχίζει ποδηλατώντας για το υπόλοιπο της διαδρομής του. Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε το ποδήλατο ως τμήμα ενός ολοκληρωμένου, οικολογικού δικτύου μετακίνησης».

Τα λόγια ανήκουν στον αμερικανό πολεοδόμο Τζεφ Ρίσομ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Βήμα το 2011.

Πότε θα ξεπεζέψουν οι Ελληνες από το αυτοκίνητο να πάρουν το ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πότε θα ξεπεζέψουν οι Ελληνες από το αυτοκίνητο να πάρουν το ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πότε θα ξεπεζέψουν οι Ελληνες από το αυτοκίνητο να πάρουν το ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πότε θα ξεπεζέψουν οι Ελληνες από το αυτοκίνητο να πάρουν το ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Πότε θα ξεπεζέψουν οι Ελληνες από το αυτοκίνητο να πάρουν το ποδήλατο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ