Η μεγάλη κομπίνα με τα εικονικά τροχαία - Αρπαξαν 2 εκ. ευρώ από ασφαλιστικές - iefimerida.gr

Η μεγάλη κομπίνα με τα εικονικά τροχαία - Αρπαξαν 2 εκ. ευρώ από ασφαλιστικές

Η μεγάλη κομπίνα με τα εικονικά τροχαία -Πως κορόιδευαν τις ασφαλιστικές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απίστευτη απάτη είχαν στήσει επιτήδειοι και αποσπούσαν χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες μέσω εικονικών τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., στο κύκλωμα εμπλέκονται τουλάχιστον 20 έως 30 άτομα που φέρεται να έστησαν περισσότερα από 300 τροχαία ατυχήματα. Η κομπίνα αυτή κόστισε στις ασφαλιστικές εταιρείες περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με tovima τα μέλη του κυκλώματος για να μπορούν να είναι πειστικοί για τα ατυχήματα, μετέφεραν σε όλη την Αθήνα τα οχήματα, τους έβαζαν άλλες πινακίδες και διαφορετικά ανταλλακτικά, αλλοιωμένα, από πολλού τύπου τρακαρίσματα.

Μάλιστα έφταναν στο σημείο να κολλούν στα τιμόνια τους αερόσακους προκειμένου να κάνουν αληθοφανές το σκηνοθετημένο ατύχημα και οι φωτογραφίες των πραγματογνωμόνων -οι περισσότεροι ήταν μέλη της σπείρας- να είναι πειστικές και οι ασφαλιστές να δίνουν τα χρήματα.

Μάλιστα τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν ανά ομάδες και σκηνοθετούσαν ατυχήματα σε περιοχές της Αττικής όπως το Ιλιον, η Μεταμόρφωση αλλά και οι Θρακομακεδόνες.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι εταιρείες -με έδρα στα δυτικά προάστια- που φέρεται να έδιναν ανταλλακτικά στα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, είχαν διαφορετικό αντικείμενο (όπως πώληση τσαντών!) αλλά και είχαν κλείσει προ πολλού. Ηδη με βάση αυτά τα δεδομένα η ΕΛ.ΑΣ έχει καταγράψει μια λίστα 181 ΙΧ που φαίνεται να συμμετείχαν σε... ύποπτα ατυχήματα με υλικές ζημιές και την έχει αποστείλει σε εταιρείες για να καταγραφούν τα μεγέθη της απάτης που κοστίζει μεγάλα ποσά και στο ελληνικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ