Χρυσαυγίτης οδηγός κατεβάζει αλλοδαπούς από λεωφορείο - iefimerida.gr

Χρυσαυγίτης οδηγός κατεβάζει αλλοδαπούς από λεωφορείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται τα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ που -κατά δήλωση του- είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατέβασε από λεωφορείο δύο επιβάτες επειδή ήταν αφρικανικής καταγωγής.

Οπως αναφέρουν μάρτυρες που ήταν παρόντες στο περιστατικό, την Τετάρτη ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής 26 που εκτελεί το δρομολόγιο Πλατεία Ελευθερίας-Καλλιθέα, όταν το λεωφορείο ήταν υπερπλήρες άφησε το τιμόνι και πηγαίνοντας στην πίσω πόρτα του λεωφορείου ζήτησε από δύο αλλοδαπούς επιβάτες να κατέβουν, σύμφωνα με το «Έθνος». Μόλις διαμαρτυρήθηκαν οι δύο επιβάτες και ζήτησαν το λόγο για τη συμπεριφορά του οδηγού, ο σωματώδης οδηγός τους απάντησε: «Είμαι ο οδηγός και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια!».

Οι δύο αλλοδαποί σύμφωνα με μάρτυρα, κρατούσαν χρήματα στα χέρια τους προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια από τον αυτόματο πωλητή και απάντησαν στον οδηγό ότι δεν πρόλαβαν να βγάλουν ακόμα, αλλά μετά την επίμονη στάση του κατέβηκαν από το λεωφορείο.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στην αναφορά που συντάχθηκε αρκετοί από τους επιβάτες ενοχλήθηκαν από την ρατσιστική συμπεριφορά του οδηγού, καθώς έλεγξε μόνο τους δύο έγχρωμους. Το αποτέλεσμα ήταν, να προκαλέσει ανοιχτά τους επιβάτες που είχαν πρόβλημα να «έρθουν να του το πουν», ενώ λίγο αργότερα επέδειξε και ένα μενταγιόν που έφερε το σήμα της Χρυσής Αυγής, ενώ συμπλήρωσε φωνάζοντας: «Εχω και τατουάζ στο μπράτσο!».

Το περιστατικό, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία μίας γυναίκας, με τους δικηγόρους που ανέλαβαν την υπόθεση να έχουν ήδη κοινοποιήσει έγγραφο στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ