Δημοσκόπηση στη Γερμανία προβλέπει κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών -Ανετη νίκη για Μέρκελ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση στη Γερμανία προβλέπει κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών -Ανετη νίκη για Μέρκελ

MERKEL
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγους μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου οι Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες εξασφαλίζουν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια κυβερνητική πλειοψηφία στην Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του καναλιού RTL και τα αποτελέσματα της πως οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι CDU/CSU και FDP λαμβάνουν μαζί το 47 % στην πρόθεση ψήφου.

Ακόμη, τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα συγκεντρώνουν υψηλότερα ποσοστά από το δημοσκοπικό άθροισμα Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και του κόμματος Αριστερά, που συγκεντρώνουν όλοι μαζί 46 %.

Η κακή εικόνα των Σοσιαλδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον υποψήφιό τους για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος υπολείπεται σημαντικά της καγκελαρίου Μέρκελ στην απευθείας σύγκριση. Εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή καγκελαρίου, μόλις το 19 % δηλώνει πως θα ψήφιζε Στάινμπρουκ και το 57 % Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ