Γαλλία: Έγινε το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων - iefimerida.gr

Γαλλία: Έγινε το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βράδυ της Τρίτης τα μέλη της Γερουσίας στη Γαλλία ενέκριναν το άρθρο που καταργεί την απαίτηση της διαφοράς των φύλων για την ισχύ του δικαιώματος του γάμου.

Το άρθρο μάλιστα, πέρασε χωρίς τροποποιήσεις σε σχέση με την έγκρισή του σε πρώτη ανάγνωση από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και η ψηφοφορία είναι οριστική, εκτός εάν το σύνολο του νομοσχεδίου απορριφθεί μετά την εξέτασή του από τη Γερουσία.

«Με δεδομένες τις παρεκτροπές που έχουν σημειωθεί είτε με βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους είτε με λεκτικές υπερβολές στο ημικύκλιο, η ψήφιση αυτού του άρθρου αποτελεί νίκη στον αγώνα κατά της ομοφοβίας, νίκη της ανοχής και της δημοκρατίας», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο επικεφαλής της ομάδας των γερουσιαστών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ρεμπσαμέν.

Μόλις το νομοσχέδιο περάσει από την Γερουσία θα πάει για δεύτερη ανάγνωση στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, στα τέλη Μαΐου, για να πάρει την τελική έγκριση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ