Μετά το καλοκαίρι η επιβεβαίωση των κοιτασμάτων στο οικόπεδο 12 της Κύπρου - iefimerida.gr

Μετά το καλοκαίρι η επιβεβαίωση των κοιτασμάτων στο οικόπεδο 12 της Κύπρου

Μετά το καλοκαίρι η επιβεβαίωση των κοιτασμάτων στο οικόπεδο 12 της Κύπρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπομονή μέχρι το... φθινόπωρο θα πρέπει να κάνει η κυπριακή κυβέρνηση και οι Κύπριοι πολίτες για να μάθουν τα τελικά αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις της Noble Energy στο οικόπεδο 12.

Η αμερικανική εταιρεία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα αρχίσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει τρεις μήνες.

«Με τη λήξη της γεώτρησης θα έχουμε πολύ πιο καθαρή εικόνα σε ό,τι αφορά το ακριβές και αξιόπιστο μέγεθος του κοιτάσματος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, μετά τη συνάντηση του προέδρου της Κύπρου με αντιπροσωπεία της Noble Energy υπό τον πρόεδρο της εταιρείας Τσαρλς Ντέιβιντσον.

«Στη συνάντηση συζητήθηκε ενδελεχώς η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εταιρεία, με βάση το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει για την εκμετάλλευση του τεμαχίου Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης και προσέθεσε πως «η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Παράλληλα, συζητήθηκε επίσης το θέμα του τερματικού και η συμμετοχή τής εταιρείας, αλλά και άλλων εταιρειών και συνεργατών στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και πώληση των κοιτασμάτων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ