Αυτές είναι οι πέντε κακές συνήθειες που μπορεί να μας βγουν σε... καλό - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι πέντε κακές συνήθειες που μπορεί να μας βγουν σε... καλό

Αυτές είναι οι πέντε κακές συνήθειες που μπορεί να μας βγουν σε... καλό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνήθειες που από μικρή ηλικία μαθαίνουμε πως «απαγορεύονται» ίσως τελικά να μην είναι και τόσο βλαβερές.

Φάγωμα νυχιών

Το να τρώει κανείς τα νύχια του για παράδειγμα δεν είναι σύμφωνα με την Δρ Hilary Longhurst βλαβερό αν τα χέρια μας είναι καθαρά. Όπως αναφέρει η μελέτη, το να ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά με κάποια μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν στα χέρια, «θωρακίζει» τον οργανισμό μας από άλλους ιούς.

Αέρια

Από... όπου και αν αυτά προέρχονται, βοηθούν τον οργανισμό να απαλλαγεί από τους πόνους του στομαχιού. Όπως αναφέρουν οι γιατροί η «απελευθέρωση» αερίων είναι μέρος της διαδικασίας της πέψης και η «καταπίεσή» του μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό, ακόμη και σπασμούς στο στομάχι.

Τρίξιμο στα δάχτυλα

Αν και ανατριχιαστική η συγκεκριμένη συνήθεια λέγεται ότι χαλαρώνει τις αρθρώσεις. Όσο για το μύθο που θέλει την κακή αυτή συνήθεια «υπεύθυνη» για αρθρίτιδα, οι ειδικοί μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν δήλωσαν ότι ισχύει.

Φαγητό στο κρεβάτι

Πρόκειται πιθανότατα για ένα «μύθο» που έχτισαν οι μητέρες για να μην λερώνονται τα σεντόνια! Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρεντ το στρες είναι ο χειρότερος εχθρός για τη χώνεψη. Συνεπώς δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τρώει κανέις από την απόλυτη χαλάρωση που προσφέρει το κρεβάτι του.

Φτύσιμο

Όσο σιχαμερή και αν ακούγεται η συγκεκριμένη συνήθεια, μπορέι να αποδειχθεί ευεργετική. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι βοηθά να αναπνέουμε καλύτερα ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό συμβαίνει διότι έχουμε την τάση να αναπνέουμε κυρίως από το στόμα όταν κινούμαστε και το να φτύσουμε το σάλιο που παράγεται, βοηθά στη διαδικασία της αναπνοής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ