Handelsblatt: Δεν φεύγουμε από το ευρώ λένε 7 στους 10 Γερμανούς - iefimerida.gr

Handelsblatt: Δεν φεύγουμε από το ευρώ λένε 7 στους 10 Γερμανούς

Handelsblatt: «Ναι» στο ευρώ λένε 7 στους 10 Γερμανούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γερμανοί πολίτες παρά την οικονομική κρίση και τη συνεχή πίεση που δέχεται το ευρώ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να το εγκαταλείψουν και να επιστρέψουν στο γερμανικό μάρκο. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου Forsa για την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν πως το 69% των Γερμανών που εκτιμά ότι η Γερμανία πρέπει να διατηρήσει το ευρώ ως νόμισμα και ότι το ευρώ θα υπάρχει και στο μέλλον.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης στο ευρώ από τότε που αυτό υιοθετήθηκε το 2002, τονίζει η εφημερίδα, η οποία υπενθυμίζει ότι το 2012, οι μισοί απέρριπταν το ενιαίο νόμισμα.

Αυτοί που έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ευρώ είναι οι πιο νέοι και οι πιο ηλικιωμένοι. Συγκεκριμένα το 71% των ανθρώπων ηλικίας από 18-29 ετών και των ηλικίας άνω των 60 ετών τάσσονται υπέρ της διατήρησης του ευρώ.

Αντίθετα, οι ηλικίες 30-59 επιθυμούν την επιστροφή στο παλιό γερμανικό νόμισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ