Βρείτε όλα τα tweets που σβήνουν οι Ελληνες πολιτικοί - iefimerida.gr

Βρείτε όλα τα tweets που σβήνουν οι Ελληνες πολιτικοί

Βρείτε όλα τα tweets που σβήνουν οι Έλληνες πολιτικοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εποχή του twitter φέρνει τον κόσμο αντιμέτωπο με τα... ψηφιακά του ίχνη και αποτυπώματα. Posts που δεν μας αρέσουν, retweets ή κάποια στα οποία έχουν γίνει κάποια λάθη, σβήνονται έπειτα από λίγα λεπτά.

Πόσο σημαντικά μπορεί να είναι όμως αυτά τα... σκουπίδια; Στην περίπτωση των πολιτικών, μπορεί να είναι αρκετά σημαντικά, βοηθώντας τους χρήστες του Διαδικτύου να σχηματίσουν καλύτερη γνώμη για κάποια πρόσωπα.

Ένα νέο site, το Politwoops συγκεντρώνει όλα αυτά τα tweets που οι πολιτικοί δεν θέλουν να βλέπει ο κόσμος: Υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ορθογραφικά λάθη, γκάφες ή και απλές αναδιατυπώσεις.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 αριθμεί περισσότερα από 2.000 tweets των Ελλήνων πολιτικών, τα οποία συνοδεύονται με ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για τη δημοσιοποίησή τους, η ημερομηνία διαγραφής τους, ο χρόνος που παρέμειναν σε δημόσια θέα πριν διαγραφούν, αλλά και η πιθανή αιτία διαγραφής τους.

Ανάμεσα στα accounds που έχει «καταγράψει» ήδη το Politwoops είναι αυτό του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Μουρούτη που απαντώντας σε στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του είπε: «Σίγουρα σας ψεκάζουν ομαδικώς», ενώ σε ένα άλλο ανέφερε: «Η γενιά μου έζησε το ντέρμπι ΠΑΟ - Πλατανιά να έχει σίγουρο αποτέλεσμα», αγνοώντας πως, πέραν της φετινής σεζόν, ουδέποτε άλλοτε είχαν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες.

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ από την πλευρά της, διέγραψε ύστερα από λίγη ώρα ένα tweet της που αναφερόταν στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται πλέον στη φυλακή. «Σοβαρή η δήλωση Παπαγεωργόπουλου. Πρέπει να τη διαβάσουν όσοι μιλούν δημόσια γι' αυτόν» έγραφε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε διαγράψει ένα tweet του, περίπου μια ώρα μετά την ανάρτησή του, καθώς έγραφε πως «η δημοσίευση της λίστας (σ.σ. Λαγκάρντ) έγινε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», κίνηση που έκανε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας όταν «καλημέρισε» τον... εαυτό του!

Από τα «αξιοπρόσεκτα» σφάλματα των Ελλήνων πολιτικών είναι και αυτό που υπέπεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης που έκανε retweet ένα άρθρο που αποκαλούσε την ΟΛΜΕ «παιδεραστές» και «σκουλήκια», όπως είχε κάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν retweetαρε ένα post που αφορούσε συγκέντρωση εναντίον και όχι υπέρ της επένδυσης στις Σκουριές.

Το σίγουρο είναι πως η λίστα του Politwoops θα μεγαλώσει αρκετά με τον καιρό...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Twitter διαγραφή έλληνες πολιτικοί retweets
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ