Διαψεύδει τις φήμες αποχώρησης από την Ελλάδα η Eldorado Gold - iefimerida.gr

Διαψεύδει τις φήμες αποχώρησης από την Ελλάδα η Eldorado Gold

Διαψεύδει τις φήμες αποχώρησης από την Ελλάδα η Eldorado Gold
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τελευταίες εξελίξεις στα μεταλλεία Χαλκιδικής και Θράκης δεν φαίνεται να οδηγούν την Eldorado Gold στην αποχώρησή της από την Ελλάδα.

Όπως διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος της Eldorado Hellas Εντουάρντο Μούρα η εταιρεία είναι αποφασισμένη να μείνει στην Ελλάδα κάτι που επιβεβαιώνεται από τις επενδύσεις και την τοποθέτηση κεφαλαίων που έχει προγραμματιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια στα δύο μεταλλεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Μούρα, μάλιστα, απέδωσε σε παρανόηση από πλευράς δημοσιογράφων, τα πρόσφατα σενάρια περί αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εταιρεία [...] σκέφτεται να φύγει», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι η Eldorado τριπλασίασε σε έναν χρόνο τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ σε πλήρη παραγωγική φάση, θα πραγματοποιεί εξαγωγές ύψους 1 δισ. δολαρίων ετησίως από την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις σημαντικού αριθμού κατοίκων απέναντι στην επένδυση, ο κ. Μούρα επισήμανε ότι η εταιρεία «έχει πολλούς λόγους να πιστεύει ότι διαθέτει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κατοίκων δήμου Αριστοτέλη», αλλά ταυτόχρονα έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι μια «ηχηρή μειοψηφία» κατοίκων είναι κατά της επένδυσης.

«Είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί σε ορθολογικό διάλογο, προκειμένου [...]να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και όσων αντιδρούν», είπε και πρόσθεσε ότι η Eldorado δεν πρόσκειται σε καμία πολιτική παράταξη και το μόνο της «κόμμα» είναι αυτό της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επενδύσεις μεταλλεία χρυσού Eldorado Gold
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ