Δεύτερη απόφαση που μπλοκάρει το «κούρεμα» στην Κύπρο, τουλάχιστον μέχρι τις 2 Απριλίου - iefimerida.gr

Δεύτερη απόφαση που μπλοκάρει το «κούρεμα» στην Κύπρο, τουλάχιστον μέχρι τις 2 Απριλίου

Δεύτερη απόφαση που μπλοκάρει το «κούρεμα» στην Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερο διάταγμα, ύστερα από αυτό που εκδόθηκε με την προσφυγή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, με το οποίο απαγορεύεται στην Τράπεζα Κύπρου, τον Διαχειριστή και την Κεντρική Τράπεζα να πειράξουν τους λογαριασμούς της, πέτυχε η εταιρεία K. Athienitis (Shopping Malls).

Σύμφωνα με το Philenews, η εταιρεία προσέφυγε στο επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας το οποίο και εξέδωσε την Παρασκευή διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται να πειραχτούν οι λογαριασμοί της, χωρίς καταβολή δίκαιης αποζημίωσης ή τον συμψηφισμό των καταθέσεων με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις με βάση τις πρόνοιες του Συντάγματος και του περί Σύστασης και Λειτουργίας του Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Αλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013.

Τα παραπάνω έχουν ισχύ μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου, στις 2 Απριλίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Δια του παρόντος το δικαστήριο διατάζει και απαγορεύει στους Εναγομένους [(ι) Τράπεζα Κύπρου, (ιι) Κεντρική Τράπεζα και (ιιι) Ντίνο Χριστοφίδη ειδικό διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου] από του να προβούν σε οποιαδήποτε απόφαση ή να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο από το οποίο θα προκύπτει και/ή θα συνεπάγεται μείωση και/ή εξάλειψη και/ή οιασδήποτε άλλης μορφής παρέμβαση επί του οιοδήποτε πιστωτικού υπολοίπου των λογαριασμών των εναγόντων στην Τράπεζα Κύπρου, χωρίς την απόδοση δίκαιης αποζημίωσης και/ή χωρίς να προηγηθεί ο καθορισμός εύλογης αποζημίωσης από αρμόδιο δικαστήριο, μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου στη παρούσα αγωγή ή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».

Επίσης το Δικαστήριο απαγορεύει:

Τους εναγομένους «να προβούν σε οποιαδήποτε μείωση και /ή εξάλειψη και/ή μεταφορά και/ή μεταβίβασης του οιουδήποτε πιστωτικού υπολοίπου του λογαριασμών που διατηρεί η Ενάγουσα στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤΔ εκτός εάν αυτή είναι αποτέλεσμα εξάσκησης και/ή εφαρμογής της υποχρέωσης συμψηφισμού με βάση τον περί Σύστασης και Λειτουργίας του Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013 και κανονισμούς που εκδόθηκαν δυνάμει αυτού και/η τους όρους της συμφωνίας δανείου μεταξύ των Εναγόντων και της Εναγόμενης 1, μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου στη παρούσα αγωγή ή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».

Στο 37,5% το κούρεμα των καταθέσεων στην τράπεζα Κύπρου

Στο 37,5% θα ανέλθει σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Παράλληλα αναμένεται η έκδοση από την Κεντρική Τράπεζα διατάγματος για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και η απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ