Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι είπε ναι σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μπερσάνι - iefimerida.gr

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι είπε ναι σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μπερσάνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβέρνηση που θα βγάλει την Ιταλία από το πολιτικό αδιέξοδο θέλει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και δηλώνει διατεθειμένος να συμμετάσχει ακόμη και αν πρωθυπουργός είναι ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

«Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας ότι οι δύο κύριες συμμαχίες, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, πρέπει να συμβάλουν στο να συσταθεί κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, με την στήριξη και της συμμαχίας του Μάριο Μόντι και της Λέγκας», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Ερωτηθείς εάν τάσσεται υπέρ ενός τεχνοκράτη πρωθυπουργού, ο Μπερλουσκόνι ξεκαθάρισε ότι «χρειαζόμαστε την εμπειρία και τον επαγγελματισμό της πολιτικής».

Ο Μπερσάνι πάντως αρνείται να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι και αφήνει να εννοηθεί με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του πως υπάρχουν σημεία ανυπέρβλητης διαφωνίας με την συντηρητική παράταξη.

Ο Ναπολιτάνο αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις απόψε το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί, και είτε θα αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε ένα μη πολιτικό πρόσωπο, ή θα επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στον Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ