Η τεχνολογία κατά της παχυσαρκίας - Ανακαλύφθηκε «τσιπάκι» που κόβει την όρεξη - iefimerida.gr
ΥΓΕΙΑ 

Η τεχνολογία κατά της παχυσαρκίας - Ανακαλύφθηκε «τσιπάκι» που κόβει την όρεξη

Λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας έρχονται να δώσουν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα (τσιπάκι) το οποίο εμφυτεύεται στο σώμα και κόβει την όρεξη.Το τσιπάκι σχεδίασε η επιστημονική ομάδα του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τους καθηγητές Κρις Τουμάζου και σερ Στέφεν Μπλουμ και σύμφωνα με το BBC προσαρτάται μέσω ηλεκτροδίων στην κοιλιά και συγκεκριμένα στο πνευμονογαστρικό νεύρο που ρυθμίζει την όρεξη.

Όσο βρίσκεται πάνω στο σώμα, το μικροσκοπικό τσιπάκι «διαβάζει», επεξεργάζεται τα ηλεκτρικά και χημικά σήματα της όρεξης που διέρχονται από το εν λόγω νεύρο και στη συνέχεια μπορεί να επέμβει πάνω σε αυτά τα σήματα και να τα τροποποιήσει, μειώνοντας σταδιακά την όρεξη και μακροπρόθεσμα εξαφανίζοντας τελείως την όρεξη για φαγητό.

Το πνευμονογαστρικό νεύρο εμπλέκεται σε μια πληθώρα λειτουργιών του οργανισμού, όπως στην αναπνοή, τον χτύπο της καρδιάς, την έκκριση οξέων στο στομάχι, τις συσπάσεις του εντέρου κ.α. Επίσης, ανατροφοδοτεί τον εγκέφαλο με πληροφορίες για την κατάσταση διαφόρων συστημάτων του σώματος.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Στέφεν Μπλουμ, «το τσιπ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην έχει παρενέργειες, απλώς θα περιορίζει την όρεξη με φυσικό τρόπο. Ο εγκέφαλος θα συνεχίσει να παίρνει τα ίδια σήματα από το πεπτικό σύστημα, όπως συμβαίνει μετά από ένα γεύμα, και αυτά τα σήματα θα του λένε μη φας άλλο, το στομάχι είναι γεμάτο».

Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε πειραματόζωα, ενώ η πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους θα γίνει σε περίπου 3 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ