Κινέζικο ρομποτ με ανεμογεννήτρια εξερευνά την Ανταρκτική - iefimerida.gr

Κινέζικο ρομποτ με ανεμογεννήτρια εξερευνά την Ανταρκτική

Κινέζικο ρομποτ με ανεμογεννήτρια εξερευνά την Ανταρκτική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα για την εξερεύνηση της παγωμένης Ανταρκτικής λέγεται Polar Rover και όπως ανακοίνωσαν οι Κινέζοι επιστήμονες που το κατασκεύασαν, εδώ και περίπου δύο μήνες ταξιδεύει στους πάγους, ενώ τροφοδοτείται αποκλειστικά με ανανεώσιμη ενέργεια.

Το Polar Rover αντλεί ενέργεια από τον άνεμο χάρη στην πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια «HoYi!» και ελέγχεται μέσω δορυφόρου και είναι πραγματικά μικροσκοπικό, με μήκος 1,8 μέτρα, πλάτος 1,6 μέτρα και ύψος μόλις 120 εκατοστά, ενώ διαθέτει όλα τα απαραίτητα επιστημονικά όργανα, από ατμοσφαιρικούς αισθητήρες και συλλέκτες χιονιού μέχρι συστήματα γεωγραφικής και γεωλογικής ανάλυσης.

Παράλληλα είναι και ιδιαίτερα ευκίνητο, αφού, όπως εξηγούν οι κατασκευαστές του μπορεί να στρίψει γύρω από τον άξονά του και να περάσει εμπόδια ύψους έως μισού μέτρου.

Μέσα σε δύο μήνες που βρίσκεται στην Ανταρκτική, έχει ήδη διανύσει περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα «εξερευνώντας την ήπειρο και μελετώντας τις επιπτώσεις που έχει γι' αυτήν η παγκόσμια υπερθέρμανση» όπως αναφέρει η εταιρία στην σχετική ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ