Σε απολογία για κακούργημα στελέχη της ΑΓΡΟΓΗ για τις προσλήψεις επί Χατζηγάκη - iefimerida.gr

Σε απολογία για κακούργημα στελέχη της ΑΓΡΟΓΗ για τις προσλήψεις επί Χατζηγάκη

Σε απολογία για κακούργημα στελέχη της ΑΓΡΟΓΗ για τις προσλήψεις επί Χατζηγάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλήσεις σε απολογία σε δέκα στελέχη της εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ τα οποία βαρύνονται με την κατηγορία της παράνομης πρόσληψης 269 ατόμων επί υπουργίας του Σωτήρη Χατζηγάκη, απέστειλε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Οι κλήσεις αφορούν επτά μέλη του ΔΣ της εταιρeίας, που κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και τρία μέλη της Επιτροπής Επιτυχόντων, που καλούνται σε απολογία για απλή συνέργεια στην απιστία.

Βάσει των καταγγελιών που είχαν γίνει αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, τα 269 άτομα που είχαν προσληφθεί στην ΑΓΡΟΓΗ δεν είχαν ουσιαστικά κανένα αντικείμενο εργασίας.

Οι επίμαχες προσλήψεις είχαν καταγγελθεί ως παράνομες ή άνευ αντικειμένου, πλην όμως οι συμβάσεις των 269 δεν καταγγέλθηκαν ως τον Δεκέμβριο του 2010.

Το θέμα είχε φέρει πρώτος στην επιφάνεια μετά τις εκλογές ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους 269 είναι παιδιά ή συγγενείς στελεχών της ΝΔ, συνδικαλιστών, αγροτοσυνδικαλιστών, δημάρχων, διευθυντών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ 18 είναι συγγενείς πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ.

Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι οι προσληφθέντες δεν ήταν τοπογράφοι, αλλά γυμναστές, φιλόλογοι, φοιτητές, απόφοιτοι τουριστικών επαγγελμάτων και άλλες ειδικότητες που δεν σχετίζονται με το έργο της ΑΓΡΟΓΗΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, από τις προσλήψεις αυτές προκλήθηκε ζημιά σε βάρος του Δημοσίου η οποία ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά τη μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, δύο μήνες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 προχώρησε σε 269 προσλήψεις για τη χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων, μέσω «διαγωνισμού εξπρές». Οπως αναφερόταν, μάλιστα, το 1998 η εταιρεία λειτουργούσε με 73 άτομα, ενώ το 2009 οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τους 700.

Ο κ. Χατζηγάκης, ως αρμόδιος υπουργός, επί της θητείας του οποίου έγιναν οι προσλήψεις, είχε υπεραμυνθεί της όλης διαδικασίας υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω υπάλληλοι εισήλθαν στην εταιρεία με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ