Συνταγή για σουπιές με σπανάκι και λίγο από το μελάνι τους

Είναι από τις καλύτερες και ευκολότερες συνταγές της ελληνικής σαρακοστής. Σουπιές υπάρχουν πλέον παντού, οπότε δεν δίνουμε συμβουλές για την αγορά τους.

Υλικά

1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξηρά
3 ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας (την προτιμώ)
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφαιρείτε από τις σουπιές το κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους
  • Τα σακουλάκια με το μελάνι φροντίζετε να μη σπάσουν και τα αδειάζετε σε ένα ποτήρι νερό 
  • Κόβετε τις σουπιές σε ροδέλες και το κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • Σοτάρετε τις σουπιές με το χοντροκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Σε καυτό νερό βράζετε πολύ λίγο το σπανάκι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια
  • Μόλις σοταριστούν οι σουπιές τις σβήνετε με λευκό κρασί
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτε τα μελάνια και τις χοντροκομμένες τομάτες ή τη σάλτσα ντομάτας
  • Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε το σπανάκι και τα αφήνετε όλα μέχρι να τραβήξουν τα ζουμιά τους.
  • Στο τέλος προσθέστε τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Το πιάτο είναι πλήρες και δεν απαιτείται να συμπληρώσετε με κάτι άλλο. Μια συμβουλή: Τη Σαρακοστή μην ανακατεύετε πολλές γεύσεις, φέρνει δυσπεψία, πάχος στην κοιλιά και δυσφορία. Ενα φαγάκι, άντε δύο, και καλά !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μελάνι συνταγή σπανάκι ντοματα σουπιές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ