Στουρνάρας: Ετοιμο το σχέδιο απορρόφησης των κυπριακών τραπεζών, αν χρειαστεί - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Ετοιμο το σχέδιο απορρόφησης των κυπριακών τραπεζών, αν χρειαστεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της Κύπρου εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, στηρίζοντας τις αποφάσεις της, ενώ επεσήμανε ότι ήδη είναι έτοιμο το σχέδιο σε περίπτωση που χρειαστεί να απορροφηθούν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο γραφείο του με ομάδα 20 φοιτητών MBA του Columbia Business School, τόνισε την ανάγκη παρουσίασης από την κυπριακή πλευρά ενός σχεδίου Β' το συντομότερο δυνατόν, καθώς, όπως είπε, οι τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές, ενώ παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο.

Τους ενημέρωσε, επίσης, για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάγκη δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά. Έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής, είμαστε κοντά στο στόχο. Σε έναν μαραθώνιο, όμως, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα δύσκολα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ