Βενιζέλος: Ιστορικό σφάλμα η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ιστορικό σφάλμα η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

Βενιζέλος: Ιστορικό σφάλμα η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ένα μεγάλο ιστορικό σφάλμα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο. Ο κ. Βενίζελος τόνισε πως το ζητούμενο δεν ήταν αν θα δίνονταν 10 ή 17 δισ. ευρώ, αλλά το χτύπημα του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου.

Πρόσθεσε «είναι άδικο να μην λέμε ότι αυτά που γίνονται και αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, αφού ξέπλυμα χρήματος γίνεται σε πολλές χώρες και εντός και εκτός Ευρωζώνης.

Χαρακτήρισε τραγική λύση αυτή που θα έθετε την Κύπρο εκτός Ευρωζώνης αφού και η Ρωσία που θέλει να βοηθήσει την Κύπρο την θέλει εντός ευρώ για τα δικά της συμφέροντα.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως η ενιαία στάση της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου πρέπει να μας διδάξει, ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα στελέχη τγης Κουμουνδούρου ήταν εκείνα που του είχαν προτείνει αντίστοιχες λύσεις όσον αφορά τις καταθέσεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα υποστήριξε πως η πρόταση Τσίπρα να ζητήσει Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής ήταν αφελής και τον κατηγόρησε πως παίζει φθηνό πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ