Φύλλο και φτερό οι κυπριακές τράπεζες από τη Moneyval για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος - iefimerida.gr

Φύλλο και φτερό οι κυπριακές τράπεζες από τη Moneyval για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με κλιμάκιο της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία διενεργεί αξιολόγηση του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κατόπιν σχετικής απόφασης του Eurogroup, είχε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, ο Έφορος Εταιρειών Σπύρος Κόκκινος.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που κράτησε δύο ώρες, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι ενημέρωσε το κλιμάκιο της Moneyval για την διαδικασία εγγραφής εταιρείας στο μητρώο του Εφόρου, αλλά και όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

«Ερωτηθήκαμε από το σημείο ένα, δηλαδή πώς εγγράφεται μια εταιρεία, ποια διαδικασία απαιτείται για το χρόνο που απαιτείται και στη συνέχεια ποιοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώνουν τις όποιες αλλαγές στη δομή μιας εταιρείας. Δώσαμε όποιες πληροφορίες μας ζητήθηκαν και απαντήσαμε σε ερωτήσεις που μας υποβλήθηκαν για περίπου δύο ώρες» είπε ο κ. Κόκκινος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι οι ερωτήσεις που υποβληθήκαν ήταν γενικές. «Δώσαμε στατιστικά στοιχεία και θα τους εφοδιάσουμε και με άλλα στατιστικά στοιχεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι αφορούν αυτά τα στοιχεία, ο κ. Κόκκινος έδωσε ως παράδειγμα το πόσες εγγεγραμμένες εταιρείες υπάρχουν στο μητρώο του Εφόρου, πόσα πιστοποιητικά εκδίδονται, πόσος χρειάζεται για να εκδοθούν, πόσες εταιρείες καθυστερούν να υποβάλουν λογαριασμούς και ετήσιες εκθέσεις.

Ερωτηθείς, τέλος, για το πόσες εταιρείες έφυγαν από την Κύπρο το τελευταίο διάστημα, είπε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία για το πόσες εταιρείες εγκατέλειψαν την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν απόφασης του Eurogroup, η Moneyval ανέλαβε μαζί με ιδιωτικό ελεγκτικό οίκο την διενέργεια αξιολόγησης του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Τόσο η Moneyval όσο και ο ιδιωτικός οίκος αναμένεται να υποβάλουν την έκθεσή τους στο Eurogroup μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ