Η Αθήνα παρά την κρίση χτίζει το μέλλον της: Εκθειαστικό άρθρο στο The Atlantic Cities - iefimerida.gr

Η Αθήνα παρά την κρίση χτίζει το μέλλον της: Εκθειαστικό άρθρο στο The Atlantic Cities

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα που αγωνίζεται για την επιβίωση, μπορεί να είναι το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να δει έργα αστικής ανάπλασης. Κι όμως, είναι η πόλη που κάνει την έκπληξη, γράφει το Τhe Atlantic Cities, αναφερόμενο στο Rethink Athens, στο ΕΜΣΤ και στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Η Αθήνα παρά την κρίση χτίζει το μέλλον της: Εκθειαστικό άρθρο στο The Atlantic Cities | iefimerida.gr 0

Η Αθήνα σχεδιάζει μια μεγάλη αστική και πολιτιστική ανάπλαση σημειώνει το άρθρο: «Την επόμενη άνοιξη το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα φιλοξενείται σε μαι παλιά ζυθοποιία στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη σχεδιάζεται και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά. Κι όμως αυτά τα σημαντικά έργα δείχνουν ταπεινά δίπλα στο Rethink Athens, ένα σχέδιο που θα αλλάξει την όψη του κέντρου».

Η Αθήνα παρά την κρίση χτίζει το μέλλον της: Εκθειαστικό άρθρο στο The Atlantic Cities | iefimerida.gr 1

Αναφέρεται αναλυτικά στο σύνολο της παρέμβασης, επισημαίνοντας ότι θα δόση μια αληθινή και προσβάσιμη γοητεία σε έναν δρόμο που έχει ελκυστικά κτίρια και ιδιαίτερη ομορφιά. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι το σχέδιο αποβλέπει στην επιστροφή των κατοικιών στο κέντρο της πόλης. « Το Rethink Athens είναι ένα σπάνιο φωτεινό σημείο σε σκοτεινούς καιρούς. Η αποδοχή είναι θετική αν και δεν λείπει και ο σκεπτικισμός. Το θέμα είναι ότι τώρα η Αθήνα χρειάζεται ένα μέλλον και αυτά τα πλάνα αποτελούν σίγουρα μέρος αυτού του μέλλοντος.»

Η Αθήνα παρά την κρίση χτίζει το μέλλον της: Εκθειαστικό άρθρο στο The Atlantic Cities | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ