Κούλουμα στην Αθήνα-Όλες οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στην πρωτεύουσα - iefimerida.gr

Κούλουμα στην Αθήνα-Όλες οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στην πρωτεύουσα

Κούλουμα στην Αθήνα-Όλες οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στην πρωτεύουσα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και φέτος θα τιμήσουν οι Αθηναίοι το πατροπαράδοτο «πέταγμα» του χαρταετού και τα Κούλουμα, με τους δήμους των κατά τόπων περιοχών να διοργανώνουν και φέτος εκδηλώσεις, στις οποίες θα μπορούν οι πολίτες να απολαύσουν σαρακοστιανά εδέσματα μετά μουσικής.

Που θα γίνουν οι εκδηλώσεις:

  • Στο λόφο του Φιλοπάππου, πέρα από το καθιερωμένο «πέταγμα» του χαρταετού, προσφέρονται παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ η Φιλαρμονική θα υποδεχθεί τους Αθηναίους στην είσοδο του Φιλοπάππου και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα διασκεδάσει το κοινό με παραδοσιακή μουσική.
  • Ο δήμος Κηφισιάς, προσκαλεί τους δημότες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, από τις 10:30 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου στην Νέα Κηφισιά, με σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική.
  • Οι δήμοι Αμαρουσίου και Πεντέλης, προσκαλούν τους δημότες σε εκδήλωση, στην οποία θα γίνει δενδροφύτευση και σαρακοστιανό γλέντι, όπου θα μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό με τη βοήθεια του εργαστηρίου εκπαίδευσης.
  • Ο Δήμος Περιστερίου, διοργανώνει εκδήλωση για τα Κούλουμα στο Άλσος Περιστερίου με λαϊκό γλέντι για όλους, ενώ θα προσφερθούν δωρεάν μεζέδες και κρασί στο Εκθεσιακό Κέντρο.
  • Ο Δήμος Πετρούπολης, κάνει εκδήλωση στην πλατεία «Ηρώ» με τη λαϊκή ορχήστρα του Κώστα Μάντζιου και κεράσματα από τον Σύλλογο Κρητών και τον Εμπορικό Σύλλογο Πετρούπολης.
  • Στον Κορυδαλλό, ο δήμος διοργανώνει γλέντι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου με παραδοσιακό χορό και εδέσματα από τους τοπικούς συλλόγους.
  • Στην Καλλιθέα, ο εορτασμός θα γίνει στην πλατεία Νερού, Παραλία Τζιτζιφιών.
  • Ο Δήμος Γλυφάδας, ετοίμασε και φέτος γιορτή για τα Κούλουμα, με πέταγμα αετού, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και μουσική, στην περιοχή Πατητήρι στο τέρμα της οδού Κωνσταντίνου Αθανάτου.
  • Ο Δήμος Πειραιά, με το σύνθημα «Καθαρά Δευτέρα- Καθαρός Πειραιάς, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας», γιορτάζει τα Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας έως τις πέντε το απόγευμα. Στους δημότες θα προσφερθούν σαρακοστιανά και κρασί και ζωντανή ορχήστρα, ενώ περιλαμβάνονται παιδότοπος και δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ