Εμίρης στο Bloomberg: Ορόσημο για την υλοποίηση των στόχων οι αποκρατικοποιήσεις σε ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ - iefimerida.gr

Εμίρης στο Bloomberg: Ορόσημο για την υλοποίηση των στόχων οι αποκρατικοποιήσεις σε ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ

Εμίρης στο Bloomberg: Ορόσημο για την υλοποίηση των στόχων οι αποκρατικοποιήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαβεβαίωση του ότι δεν θα υπάρξουν υποχωρήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε ο ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης σε συνέντευξη του στο Bloomberg, τονίζοντας ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

«Ορόσημο» για την πορεία του προγράμματος στήριξης θεωρεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρης τις αποκρατικοποιήσεις σε ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, καθώς το Δημόσιο προσδοκά κέρδη 2,3 δισ. ευρώ τα οποία θα καλύψουν το μεγαλύτερο τμήμα των στόχων που έχουν τεθεί για τις ιδιωτικοποιήσεις φέτος.

Ο στόχος που έχει τεθεί στο Μνημόνιο, είναι τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων να φτάσουν τα 22 δις ευρώ έως το 2020, με τις φετινές προσδοκίες της κυβέρνησης από τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να υπολογίζεται στα 2,6 δις ευρώ. Παρόλα αυτά, ο κ. Εμίρης δήλωσε ότι δεν θα διστάσει να σταματήσει την διαδικασία αποκρατικοποιήσεων, εάν διαπιστωθεί ότι «ότι το τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό».

Συγκεκριμένα, για την ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρεται η εταιρεία OSJSC Negusneft η οποία έχει καταθέσει ήδη πρόταση, η ΓΕΚ Τέρνα και η κρατική εταιρεία πετρελαίων του Αζερμπαϊτζάν. Για τον ΟΠΑ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του 33% επτά εταιρείες, ενώ για την ΔΕΠΑ πέντε.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης για την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Ελληνικού, το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg είναι τριπλάσιας έκτασης από αυτό του Μονακό, ενώ τέλος με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο αναμένεται να περάσουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι εταιρείες London &Regional, Elbiti Cochin Island Ltd καθώς και η Lamda Developments.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ