Αβραμόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο

Αβραμόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο σημείωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος στην «Καθημερινή της Κυριακής», το Διεθνές Δίκαιο αποτελεί το «Ευαγγέλιο» της Ελλάδας όσον αφορά στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αναφέροντας πως «κινείται με βάση τον σχεδιασμό και τη στρατηγική της στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο».

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να τα υπερασπιστούμε» δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αβραμόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να υποτιμήσει την Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως η Αγκυρα θα πρέπει να αποφύγει τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταλήξουν οι εν εξελίξει διερευνητικές επαφές στην οριοθέτησή της από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο.

Ο υπουργός Εξωτερικών ζητά να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με «έντιμη διπλωματία», ενώ ξεκαθαρίζει πως ο νόμος για τους μουφτήδες αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της μουσουλμανικής μειονότητας με την καλύτερη ενσωμάτωσή της στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ