Δάσκαλους – κομάντο ετοιμάζουν στη Νότια Ντακότα με άδεια οπλοφορίας μέσα στα σχολεία - iefimerida.gr

Δάσκαλους – κομάντο ετοιμάζουν στη Νότια Ντακότα με άδεια οπλοφορίας μέσα στα σχολεία

Δάσκαλους – κομάντο ετοιμάζουν στη Νότια Ντακότα με άδεια οπλοφορίας μέσα στα σχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησαν στην πολιτεία της Νότιας Ντακότας όπου θα επιτρέπεται, πλέον, στους δασκάλους και το προσωπικό των σχολείων να οπλοφορούν με στόχο να προστατεύουν τους μαθητές σε ακραίες περιπτώσεις.

Ο νέος νόμος που επικυρώθηκε την Παρασκευή από τον κυβερνήτη Ντένις Ντούγκαρντ εκπαιδευτικοί και προσωπικό θα φέρουν όπλα ελεύθερα υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να περάσουν από εκπαίδευση παρόμοια με εκείνη που κάνουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Πολιτείας.

Τα συνεχόμενα τραγικά περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία, ιδιαίτερα μετά το σοκ από το χαμό 20 παιδιών και 6 ενηλίκων στο Κονέκτικατ το Δεκέμβρη, έχουν ανοίξει για τα καλά τη συζήτηση περί οπλοκατοχής και οπλοφορίας στις ΗΠΑ, ωστόσο, τέτοιες αποφάσεις αναμένεται να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Στις αγροτικές περιοχές (και η Νότια Ντακότα έχει πολλές) η αστυνομία συχνά απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία. Στις ζώνες αυτές, τα σχολεία μπορεί να επιθυμούν να έχουν ένοπλους φρουρούς», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Η απόφαση που ερμηνεύεται και ως επίδειξη δύναμης της πανίσχυρης ένωσης υπέρ της οπλοκατοχής, NRA, έχει ήδη εγκριθεί σε ορισμένες πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που παίρνει απόφαση ολόκληρη πολιτεία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νόμος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ σίγουρα γεννούνται ερωτήματα για το αν η πρακτική να υπάρχουν συνεχώς οπλισμένοι δάσκαλοι και εργαζόμενοι ανάμεσα σε μικρά παιδιά είναι ο πιο σωστός τρόπος αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ